• Mi lehet ez?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor úr! Körülbelül 9 hónapja érzem azt hogy a bal alsó bordám alatt kicsit szélen mintha lenne valami, és néha nagyon szokott fájni, a böfögés és a szellentés elég gyakori még akkor is ha egy pohár vizet iszok vagy semmit se..emellett nagyon ritkán, van gyomorégésem és savas felbüfögésem is. Mostanában pedig a gyomorszájamnál is elkezdett szúrni, egyébként a bélmozgásom is eléggé élénk. kérem szépen segítsen mi lehet ez.

        Dr. Boros Miklós válasza a emésztési panasz témában

        Tisztelt Kérdező! A leírt tünetek alapján a gyomor-bél rendszer funkcionális zavaráról lehet szó. Ez a helytelen táplákozás és mozgásszegény életmód következménye. Első lépésben kerülje az egyszerű szénhidrátot, szénsavas italokat, péksüteméyneket. Egyen több növényi rostot és alkalmazzon probiotikus kúrát. Rendszeres étkezések. Mozogjon minden nap legalább fél órát (séta). Alkohol- és dohányzási tilalom. Amennyiben a fenti életviteli változtatások nem vezetnek eredményre keressen fel gasztroenterológiai szakrendelést.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010. december 28., 07:40; Megválaszolva: 2010. december 29., 15:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: