• Hasmenés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/nő! Körülbelül egy hónapja van hasmenésem. Régebben is gyakran küzdöttem ezzel a problémával, szinte minden hónapban legalább egyszer volt hasmenésem körülbelül 10 éve. A háziorvos nem nagyon foglalkozott ezzel. Mostanra édesanyámmal úgy döntöttünk, hogy keresünk egy másik háziorvost. Az új háziorvosom kért tenyésztést, és a kórházba is beutalt. 3 napig voltam bent. Semmit sem találtak. Minden eredményem jó. Szedek cetirizin hexalt, mert a szám is fel szokott dagadni illetve ki szoktak jönni a testemen kiütés szerű piros foltok, melyek viszketnek, akár a szemem környékén vagy a hasamon, combomon, hátamon. Tejérzékeny sem vagyok, lisztérzékeny sem. Semmi. Mostanában a családi körülményeim rosszra fordultak, 7 hónapja vannak gondok a családban. Nem tudom mennyire van ez összefüggésben a hasmenéssel és a kiütésekkel, mivel már kb. 3-4 éve kell szednem cetirizint és hasmenésem is régóta van, ahogy már írtam. Mostanra mégis már egy hónapja van folyamatos hasmenésem. Mióta kijöttem a kórházból egyszer sem volt rendes, egészséges székletem. Anyukámnak is voltak hasonló tünetei, de neki csak a szája/arca dagadt fel és gyakran volt kiütéses. De ez mind fiatalabb korában volt, mert kb 7 éve pszichiáterhez jár, és szednie kell nyugtatókat. Azóta megszűntek panaszai ez ügyben. Lehetséges, hogy valamilyen felszívódási zavarom van? Köszönöm szépen válaszát előre is. Már nagyon nehéz így élnem, hogy minden nap van hasmenésem. Egyébként. mostanában nem fáj annyira a hasam, régebben többet fájt. Remélem tud segíteni, mert már tényleg nagyon zavaró és aggódunk is, hogy nincs-e valami komolyabb baj. (A kórházban ultrahangos vizsgálat is történt és ott is minden eredmény jó volt)

        Dr. Boros Miklós válasza a hasmenés témában

        Tisztelt Kérdező! A kivizsgálás részleteiről nem derül ki sok minden a kérdésből. A tenyésztés és a hasi ultrahang mellett számos egyéb vizsgálat kell. A javaslatom, hogy kerülje az egyszerű szénhidrátot, édességeket, szénsavas italokat. Legyen egy probiotikus kúra és keressenek fel gyermek gasztroneterológiai szakrendelést.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010. december 24., 23:33; Megválaszolva: 2010. december 29., 10:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: