• Nyelőcsőbetegség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T.Plósz Doktor Úr! Köszönöm az eddigi válaszait. Kicsit megnyugodtam, de azért félek is. Most már annyira rosszul érzem magam, hogy a munkámat is nehezen tudom ellátni. A savanyú íz a nyelvem végén valami elviselhetetlen lett, éjjel nappal. Ez mellé még társult iszonyatos hát és nyak csontfájdalom. Éjszakánként aludni alig tudok, mert annyira fáj a hátam és a mellkasom, ill. nehézlégzésem lett. Néha ég a nyelőcsövem is, de ritkán, a gyomrom nem ég, viszont hányingerem van állandóan, főleg ettől a savanyú szájíztől. Kb. 2 hete több alkalommal savat hánytam, azt hittem, hogy szétégeti az egész nyelőcsövemet. A dohányzást is visszavettem már, napi 1-2 szálat szívok, a napi 5-6 helyett. Teljesen elakarom hagyni, mivel ez nem tesz jót a Barettnek. Mitől lehetnek ilyen jellegű fájdalmaim? Lehet, hogy valami már elkezdődött? Kérem szépen nyugtasson meg, mert sajnos a családban már volt több rákos megbetegedés. Köszönettel: Kovács Árpádné

        Dr. Plósz János válasza a nyelőcső témában

        Panaszai alapján reflux-betegsége biztos van, de sem ez, sem a nyelőcső rákos elfajulása nem okoz nyaki illetve hátfájdalmat (maximum nagyon előrehaladott stádiumban, de ennek kialakulása több évet sőt akár évtizedet venne igénybe). A nyaki és hátfájdalom miatt érdemes lenne rheumatológus vagy orthopedus felkeresése. Az állandó hányingeren a Domperidon 3x1 dózisban való szedése segíthet.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2010. december 17., 20:16; Megválaszolva: 2010. december 22., 08:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: