• Másfél hete tartó hasmenés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Kb. másfél hete megy a hasam. Hol gyakrabban (napi 5-11 alkalom), hol ritkábban (napi 2-3 alkalom). Bármit eszek (pirítóst), akkor is megy. Krémes, világosbarnás-sárgás színű a széklet, nem vizes. Reflux beteg vagyok, és 3 hete kaptam új gyógyszert, Rabyprexet szedek (2*20mg) ill.motiliumot szedtem délben (de azt nem merem, amíg megy a hasam). Fogamzásgátlót is pont 3 hete kellett váltanom (9 év után) Tri-regolról Mercilonra. Lehet-e valamelyik gyógyszertől a hasmenés? (Melyiktől? És mit tegyek?)Vagy mi okozhatja ezt a hosszú hasmenést? Salvus vizet innék a refluxom miatt, de szabad ha megy a hasam (mert nem merem)? Előre is köszönöm szépen a segítséget!

        Dr. Plósz János válasza a hasmenés témában

        Hasmenését okozhatja gyógyszer is, így első körben a gyógyszerek egyenként való lecserélését javaslom. Emellett a diéta, illetve ennek óvatos bővítése javasolt (keksz-tea, majd, pirítós, főtt burgonya, rizs és ígx tovább..). Ha mégsem a gyógyszerek okozzák, feltehetőleg vírusos gasztroenteritisz állhat a panaszok mögött. Ez a diétára szintén rendeződik, de a teljes gyógyulás elhúzódhet pár hétig. Ennek gyorsítása pre- és probiotikumok szedésével valósítható meg (pl. Progastro825).


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2010. december 06., 09:17; Megválaszolva: 2010. december 07., 12:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: