• GOT, GPT, GGT,

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr ! /Doktor nő/ A legutóbbi vérvételi eredményemben a GOT=52, a GPT=78, a GGT=68 volt. Tehát a megengedettnél magasabb. 10 éve szedek vérnyomáscsökkentőket, régebben Renitecet és Betalocot szedtem Kb. 2 éve váltottam, addig rendben voltak az emlitett leletek. Most MetoprololZhexal 50mg-t és Co-enalapril-ratiopharmot szedek, valamint szintén 2 éve kezdtem el szedni orvosi tanácsra az ATORIS 20 mg nevü gyógyszert kissé magas koleszterin ellen. A kérdéseim: Súlyos probléma-e a GOT,GPT és GGT megengedettnél magasabb értéke ? Okozhatja-e valamelyik gyógyszer ? Okozhatja-e a néha jelentkező gyomorfájásomat, egészen fent, közvetlenül a bordák alatt ? Attól függően, hogy mit eszek. Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a májenzim témában

        Tisztelt Kérdező! A leírt májfunkciós értékek önmagukban nem utalnak betegségre. Javaslatom, hogy legyen egy hasi ultrahang a panaszok miatt és májkímélő diéta. A zsíros ételek teljes kerülés, alkohol tilalom. Nem a gyóygszerek az első számú gyanúsítottak. A szigorú diéta mellett 2 hónap múlva legyen egy laborkontroll.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. december 01., 12:43; Megválaszolva: 2010. december 06., 09:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: