• Emésztési probléma Kérdések és válaszok mellékelve

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt tanácsadó visszaküldtem az előzményeket a válaszhoz ahogy kérte. köszönöm 2010-11-19 09:27T.Szakértők! Másfél hónapja fáj a hátam, meg a gyomrom és görcsöl a hasam. Reggelente előfordul hányinger ,émelygés van mikor hasmenés is. A körzetim írt fel tablettát de nem használ mert a fájdalom nem szűnik és ülni meg feküdni nagyon rossz a hátfájdalom miatt.Gyógy:Pantacid Flux 40mg utánna Esomeprazol 40mg . Kb 2-3 éve volt tükrözésem szedtem már gyógyszert gyomorsav miatt fél évig. Köszönöm Ha panaszai a savcsökkentőkre nem szűntek, valószínűleg ez a betegségköt kizárható, így marad inkább az epeuti vagy hasnyálmirigy-betegség lehetősége. A panaszok hosszas fennállására való tekintettel mindenképp további vizsgálatok szükségesek (legalább labor, hasi UH). 2010-11-21 16:06 Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus Tisztelt Dr. Plósz János Köszönöm válaszát. Labor készült,2+és 2- van.Se koleszterin 5,5mmol/l,Vvt süllyedés meghat.2 mm/óra,MCH 27,10pg,TSH 3,7274mU/L. Ultrahang folyamatban és a gansztro is.Gyógyszert nem szedek most, de a fájdalom nem szűnik főleg evés után nagyon rossz főleg a mellkasban és esténként kezdem érezni a savamat is. Meg nagyon ingerlékeny lettem. Köszönöm válaszát 2010-11-28 15:40

        Dr. Plósz János válasza a emésztési panasz témában

        A léaborban jelentősebb eltérés nem igazolódott, így marad további eshetőségnek a rekeszsérv és reflux együttese vagy valamilyen hasnyálmirigy-eltérés. Előbbi esetén savcsökkentő és prokinetikum szedése segíthet, utóbbiban a pontos diagnózisig zsírszegény diéta, gyakori, kis étkezés adhat javulást (esetleg emésztőenzim kiegészítés, pl Mezym Forte).


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2010. november 30., 21:35; Megválaszolva: 2010. december 02., 20:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: