• Emésztőrendszeri probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/ Doktor Úr! Évek óta tartó problémámmal fordulok Önhöz. A tünetek: hirtelen rosszullét, ami órákon át ismétlődő hányással, nagyon erős szédüléssel, enyhe hasi görcsökkel jár. Az utóbbi időben ezek a rosszullétek oly mértékben megszaporodtak, hogy már nemcsak 2-3 havonta jelentkeznek, hanem hetente naponta, és párosult hozzájuk (vagy felváltotta az eddigieket) gyomorégés, nagyon erős jobboldali hasi görcs és időnként hasmenés. Az eddigi orvosi vizsgálataim, amelyek erre irányultak: vérvétel, hasi röntgen, ultra-hang, CT, MRI, jártam neurológusnál, fül-orr-gégészeten, nőgyógyászaton és legutóbb gasztroenterológusnál. Mindezt kb. 6 év alatt és többet közülük megismételve. Kóros elváltozást az utóbbit kivéve nem tapasztaltak. A gyomortükrözésen annyit állapítottak meg, hogy nem zár rendesen a gyomorszájam, amire gyógyszert is felírtak, de étrendre, életmódra vonatkozó információt nem kaptam. Az lenne a kérdésem, hogy ez a probléma okozhatja mindazt a tünetet, amik immár a mindennapjaimat is megkeserítik? Ismerőseim közül többen javasolták az aloe veras italokat, hogy az nekik gyomorpanaszokra beváltak. Érdemes ezeket kipróbálni? Ha igen, akkor mely termékeket?

        Dr. Plósz János válasza a emésztési panasz témában

        Véleményem szerint a reflux (amit a tükrözés során megállapítottak) inkábbkövetkezmény, sem mintprimer betegség áll fenn. Amit eddig nem vizsgálatak és bennem felmerül az érdekes tünetegyüttesben, az esetleges hormontermelő tumor jelenléte a gyomor-bélrendszerben. Ezt a típusú betegséget vérből és vizeletből meghatározott markerek alapján lehet diagnosztizálni, majd hasi CT-vel illetve izotópos módszerekkel lokalizálni (un. carcinoid tumor).


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2010. november 29., 15:00; Megválaszolva: 2010. november 30., 23:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: