• Gyakori székletürítés évek óta, gyomor- és vastagbéltükrözés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T.Doktor Úr/Hölgy! Férjemnek évek óta gyakori székletürítése van (napi 2-6 alkalom). Ritkán hasmenéses jellegű, de általában normális állagú (szorulása, székrekedése még soha nem volt). Ezen tünetek mellett 184 cm/100 kg, tehát az évek folyamán nem fogyott) Elég stresszelős természetű. Mivel nagypapájának vastagbél daganata volt, orvoshoz fordult,de ott mindjárt gyomortükrözést és vastagbél tükrözést akartak végezni! Kérdésem az, hogy kórosak e tünetei és feltétlenül szükségesek e ezek a "drasztikus " vizsgálatok vagy esetleg van e más alternatíva is az okok kiderítésére? Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a hasmenés témában

        Kedves Kérdező! Megpróbálható még széklettenyésztés is a vizsgálat előtt, de a családi kórtörténet miatt nagyon komolyan kell venni a panaszt, hallgassanak a kezelőorvosra.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2010. november 23., 11:25; Megválaszolva: 2010. november 24., 09:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: