• Colitis

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        22 ève szenvedek colitis ulcerosaban. Jelenleg elfogadhatò az àllapotom, nincs vèrzès, napi 3-4-szer megyek vècère, viszont mindig hirtelen , szinte azonnali ingerrel kell futnom.Ez olyankor kellemetlen mikor nincs lehetosèg gyorsan vècèt talàlni. észrevettem hogy amikor ilyen helyzetben vagyok elkezdek izzadni, a kezeim hideggè vàlnak, remegès jon lètre, ès egyenesen a pànik fog el hogy vajon meg tudom -e oldani a problèmàt.Lehetsèges hogy a betegsèg hàtterèben pszihologiai problèma rejlik?Mièrt olyankor kap el amikor sorban àllok, vagy vezetek, vagy vàsàrolik...sajnos egyre gyakoribb ez a helyzet, ès igen kellemetlen. koszonettel

        Dr. Csuth Ágnes válasza a colitis témában

        Kedves Kérdező! A stressz kihatással van a legtöbb belgyógyászati, különösen emésztőszervi betegségre. Nem véletlen, hogy a leírt szituációkban jelentkeznek panaszai. A megoldás részben a lelki háttér rendezése, esetleg relaxációs technikák elsajátítása, szorongásoldó szedése, mellette a gasztroenterológiai kezelés. Pszichológust érdemes felkeresnie.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. november 19., 11:35; Megválaszolva: 2010. november 22., 10:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: