• Vakbélgyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt válaszadó! 5 hónapja tartó jobb alhasi gyenge fájdalmaim vannak amik nem folyamatosak, valamint késő estére elmúló 37.2-37.5 c testhőim. Urológián nem találtak vesekövet, homokot,prosztataproblémát, következésképpen -több ultrahan után- nem urológiai eredetű. Belgyógyászaton epstein-barr , cytomegalo és adenovírus neg. belső szervek épek, vérkép normális, pajzsmirigy normális, vesékbe cystákat alhasba max 1cm es nyirokcsomókat találtak, nem találták kóros eredetűnek. Gastroenterolóián gyomortükrözés, minden teljesen norm. Haematológián melkas rtg. neg., nyakban és lágyéktájon, kis méretű feltételezhetően nem kórós ny.cs. menagyobbodás. Haematológiai véreredmény még nem érkezett meg valamint Dec. 6. hasi + kismedence CT lesz. Időnként jobb alhasban medencecsont környékén pár másodperces fél újnyi vastag és husszúságú kitüremkedés látható tapintható, fájdalmat nem okoz csak a kitüremkedés kellemetlen érzetét. Hasmenés, hányinger, láz nincs, esetenként jobb alhasi fájdalmak de a köldök környékén nem. 196cm magas 68 kg súlyú személy vagyok, és Gilbert-szindrómát állapítottak meg 14 éve. Ezek fényében tisztelettel kérdem számíthatok esetleg vakbélgyulladásra vagy sérvre, baktérium vagy más kórokozó általi fertőzésre, esetleg rosszindulatú daganatra a bélrendszerben? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Plósz János válasza a emésztési panasz témában

        A hosszan fennálló panasz alapján bennem a kezdődő lágyéksérv illetve "krónikus" vakbélgyulladás merül fel. Előbbit igazolni nehéz, teljes kialakulását követően jól tapintható, utóbbi diagnózis egyesek szerint nem is létezik. Aki szerint viszont igen, a tüneteit hasonlónak tartják az Önéhez (hőemelkedés, visszatérő, nem túl erős fájdalom). A tumor kevéssé valószínű (statisztikailag), de ismét utalva a hosszas lefolyásra, nem teljesen kizárható (bennem felmerül igen ritka, gyakran a vakbél (féregnyúlvány) területére lokalozálódó helyi hormon termelő un. carcionoid tumor lehetősége is.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2010. november 18., 16:57; Megválaszolva: 2010. november 21., 09:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: