• Krónikus gyomorhurut

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A mai nap vettem kézhez szövettani leletemet, amely a gyomortükrözés során vett szövet alapján készült. Az eredmény: gastritis chronica diffusa maioris gradus. A felszíni nyákban és helyenként a felszínhez közeli mirigy lumenekben is nagy számú helicobacterpálcikák mutathatók ki. Kérdésem az, hogy ez okozhatta-e bőrtünteteimet, illetve mennyire komolya ez az állapot, milyen gyógyszeres kezelésre lesz szükségem. Gyógyítható-e homeopátiás szerekkel, gyógynövényekkel. Háziorvosomat csak a jövő héten tudom felkeresni. Válaszukat előre is köszönöm.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a gyomor témában

        Kedves kérdező! A bőrtüneteit nem ismerem, így teljes biztonsággal nem tudom megmondani, hogy a gyomorbetegég okozta-e, de tény, hogy számos bőrelváltozás hátterében szerepelhet gócként. A kezelés kapcsán több különböző gyógyszer is adható, és mivel ezek receptre írhatóak, a kezelőorvos hatáskörébe tartozik a kezelés elrendelése, savcsökkentő, antibiotikum szedése mindenképp szükséges lesz. Életmódbeli változtatás szükséges lehet: alkoholtilalom, dohányzás kerülése, gyomorkímélő diéta. A homeopatiás szerek nem részei a konzervatív orvoslásnak, ezért ezzel kapcsolatban nem tudunk felvilágosítással szolgálni.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. november 17., 11:36; Megválaszolva: 2010. november 19., 13:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: