• Székelési panaszok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T .DOKTOR UR /NŐ . a kérdésem a következö lenne idén juniusba kaptam mélyvénás trombózist és ebböl kifolyólag egy tüdő embóliát marfarin tablettát szedek ,hol jó hol nem az inr szintem de a fő gond ami azota áll fent mióta szedem a gyógyszert ,hogy a székelésem teljesen megváltozott voltam végbél tükrözésen ,és gyomor tükrözésen ,negativ volt a lelet de a végbéltükrözésen csak tájékoztató jellegü adatok voltak a panaszaim:nagyon keveset székelek szinte ceruzányi vastagságu amin néha vér van ,a hasam fáj enyhe görcsölés van ,voltam proctologusnál megnézett és csak bemásolta az előzö eredményemet a végbél tükrözésröl háziorvosnál és sebészeten is voltam ezzel a panaszommal mivel égö érzés is van végbélnyilásnál és azt mondták végbél repedésem van de a háziorvos szerint ez a vérzékenységem miatt van hogy vér van a széklet ürités után ,szedtem rá reparon kuppot és papaverines kupot meg kenöcsöt irtak de ez a helyzet csak egyre rosszabb mert nagyon nehezen székelek kérném válaszoljon mihamarabb tanácsot szeretnék kérni hogy hova forduljak segitségért mert már az is megfordult a fejembe hogy daganatos vagyok mi az ön véleménye ,köszönöm válaszát .

        Dr. Plósz János válasza a széklet témában

        A daganat életkora és tünetei alapján kevéssé valószínű diagnózis. Panaszát tányleg okozhaja a végbélnyílás berepedése, melyet a székrekedés illetve az erölködéssel járó székelés okozhat. Ez székeléskor gáttáji fájdalommal és székelést követő vérzéssel jár (a Marfarin ezt fokozza). A panaszok megszüntetéséhez a székletrendezés az elsődleges: fogyasszon sok folyadékot és rostot, mozogjon rendszeresen, intenzíven, székletlágyításra használhat Laevolac szirupot (2-3x1 evőkanállal). Helyileg a langyos-sós-kamillás ülőfürdők, Doloproct kenőcs használata segíthet.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2010. november 15., 17:26; Megválaszolva: 2010. november 18., 19:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: