• Bélpanaszok, széklet megváltozása

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm, 1 hete reggel nehezen ment a wczés, de nem volt székrekedésem mivel nem volt kemény a székletem, pusztán vékony. Ezelőtt egy hónappal egyszer volt véres a székletem, de csak egy alkalommal és utána többet nem. A nehéz wczés óta azaz 1 hete minden alkalommal nehéz a széklet, de minden alkalommal kevés és puha hasmenés szerű a legkülönbözőbb színeket tapasztaltam a hét alatt volt sárgás, zöldes és sötétesbarna is. - elkezdtem diétázni de nem javult a helyzet. Puffadás és nagyon enyhe hasi görcsök észlelhetőek. Soha ilyen székletproblémám nem volt ezért meg vagyok ijedve, hogy valami komolyabb, béldaganat, vagy komolyabb bélgyulladás okozza. - a mai napon hasmenés kisadagban, majd később vékony székletem volt. Mit tegyek azon kívül, hogy 2 hét múlva kaptam időpontot tükrözésre és nem szeretnék addig várni egy orvosi véleményre ami kb ad valami irányt.

        WEBBeteg szakértő válasza a véres széklet témában

        Ne ijedjen meg! Egyrészt panaszai nem riasztóak, nem utalnak rosszindulatú betegségre, másrészt az Ön életkora alapján sem ez lenne az első diagnosztikus gondolat. Valószínűleg egy bélhurutja zajlott és ennek utóhatásait érzi még. Javaslom, tartson könnyű-vegyes diétát, fogyasszon sok folyadékot, használjon kúraszerűen pre- és probiotikumokat és mozogjon rendszeresen. Ha ez sikerül, panaszainak meg kell szűnnie.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2010. november 14., 18:08; Megválaszolva: 2010. november 17., 19:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: