• Kontaninált vékonybél szindróma (sürgős lenne,kérem)

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Nő/Úr! Ezt állapították meg nálam H2 teszten. Előtte nagyon sokszor volt hasmenésem...mindig más ételektől...nem bírtam már elviselni azt,hogy iszonyatosan görcsölnek a beleim... Kaptam gyógyszert.Supplint,amiből 10 napon át napi 2 szemet kellett bevennem és persze szabad étrenddel.... Jól is éreztem magam,rendbe jött,végre mindennapos lett a székletem! Tegnap ettem egy kis birkapörköltet (étolajjal lett csinálva),nem sokat ettem én belőle,de már este éreztem,hogy valami nem stimmelt..akkor még nem volt hasmenésem,csak elég lágy székletem.Ma viszont haza jötte, és prézlis-cukros nudlit ettem olyan 17 óra előtt. 19 van,és iszonyú hasmenésem,ráadásul megint ugyanúgy görcsölnek a beleim,nagyon fáj,iszonyúan görcsölök,nem bírom...már nem tudom mit kezdjek vele.... Ittam folyamatosan a Normaflort is... Most mégis miért van megint hasmenésem??Eddig minden szép és jó volt...Már nagyon túlnő rajtam ez a probléma.. Kérem adjon valami jó tanácsot,mégis mit tegyek.

        Dr. Plósz János válasza a emésztési panasz témában

        Sajnos gyakran látjuk, hogy egy gyomor-bélhurutot követően a bélflóra illetve a bélnyálkahártya károsodása miatt a gyomor-bélrendszeres hetekig-hónapokig sokkal érzékenyebb, mint a megszokott. Javaslom, egyen gyakran, nyugodtan, rendszeresen, egyszerre keveset. Pre és probiotikumként használjon Progastro825-öt kúraszerűen. A diétát kezdjen szénhidrátokkal (pirítós, főtt burgonya, rizs), majd óvatosan zsírszegény fehérjével bővítve. Végül, ha panaszmentes, visszaépíthető a diétába az olaj és a zsír is. Ha panaszai nem szűnnek, széklettenyésztés elvégzése illetve lisztérzékenység irányú vizsgálatok indokoltak.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2010. november 11., 18:59; Megválaszolva: 2010. november 15., 09:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: