• Műtét vagy sem

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        1993-ban volt aranyér gyűrűzésem, majd 2008-ban léseres beavatkozás. Egy ideig tünetmentes voltam, de rövidesen egyre nehezebbé vált a napi székletürítés, szűkületet éreztem. amit az előző műtétnek tudtak be türelemre intettek, de ez egyre fokozódik és sejtem, hogy műtét vár rám. A kérdésem az, hogy miképpen zajlik egy ilyen sebészeti beavatkozás, visszállítható-e a végbél eredeti funkciója és az eredeti helyén, vagy csak úgy hogy kivezetik a hasfalon át. Tudni szeretném az igazat, de nincs bátorságom elmenni személyesen, amíg valamit nem tudok erről, de nem találok szakirodalmat. Előre is köszönöm az őszinte válaszukat. Tisztelettel

        Dr. Bánfalvy Péter válasza a aranyér témában

        Kedves Asszonyom! Nem enném ilyen forrón a kását, a szűkület több okból kialakulhat, a műtét nem borítékolható. A lézeres beavatkozás nem "szerencsés", utána valóban sajnos gyakrabban előfordul a szűkület kialakulása, ilyenkor az állapottól függően több megoldás jön szóba: 1) Rendszeres tágítás. 2) A nyálkahártya bemetszése, tágítással. 3) A szűkület kipótlása kívülről odahúzott bőrrel. Ennek eldöntésére javasolnám dr. Lestár Béla tanár úr felkeresését (azt hiszen, volt MÁV kórház), nyugodtan rábízhatja magát.


        Dr. Bánfalvy Péter
        proktológus

        Dr. Bánfalvy Péter

        Kérdés: 2010. november 10., 11:51; Megválaszolva: 2010. november 23., 10:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: