• Aranyér

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kb. egy hónapja küzdök aranyér problémával. Ezelőtt is előfordult már,mikor többet dolgoztam, hogy kicsit viszketett, illetve nagyon kicsi vércsíkot találtam a wc-papíron, de mindig 1-2 napon belül elmúltak a tünetek. Jelenleg azonban ettől súlyosabb a helyzet. Kb. egy hónappal ezelőtt, egyik fárasztó nap után éreztem viszketést és kis fájdalmat a végbélnyílásomnál, illetve kb. borsónyi dudort tapintottam. Azonnal aranyér elleni krémmel kezdtem kezelni, és kb. 4 nap múlva jobb is lett. De azóta folyamatosan visszatér a dudor, pár napig jobb, de utána ismét megjelenik, két napja viszont nagyon fáj, és kb. babnyi nagyságú. Viszketést, vérzést nem tapasztaltam. Folyamatosan kenem aranyér elleni krémmel, bár nem vagyok benne biztos, hogy ez hosszú távon jó, úgyhogy kamillateás borogatást és ülőfürdőt is alkalmaztam. Sőt olvastam, hogy kizáródott aranyér esetén hatásos, ha lábujj hegyen előre hajolgat az egyén. És ma próbálok homeopátiás orvosságot keresni. Esetleg diéta segítene? 27 éves vagyok, 163 cm, 56kg, székletem teljesen rendben van, minden reggel rendszeresen elvégzem, nem kemény. próbálok rendszeresen és változatosan étkezni. Jelenleg mobil masszőrként dolgozom, és sokszor cipelnem kell a masszázságyat, szóval a fárasztóbb napok után rosszabb a helyzet. Bár nem gondolom, hogy ez önmagában elég indok, mivel sok ember végez fizikai munkát, még sem szenved ettől a problémától. Édesapám is esett már át aranyér műtéten, úgyhogy valószínűleg öröklött tényezők is szerepet játszanak. Tudom, hogy mindenképp érdemes lenne orvoshoz fordulnom, pont ez okozza tanácstalanságomat, ugyanis Londonban élek február óta. Sajnos az itteni orvoslásról rossz tapasztalatom van, ezért nem tudom, hogy mit tegyek. Felkeressem az itteni házi orvosomat, vagy inkább Magyarországon? November 25-30ig otthon leszek (Kecskeméten lakom), végeztessek gumigyűrűzéses kezelést? Esetleg ismer londonban praktizáló kollégáját, akit ajánlana? A magyar orvosokban jobban bízom. Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Bánfalvy Péter válasza a aranyér témában

        Kedves Hölgyem! Panaszának alapja valószínűleg rögösödött aranyér, amiről mindent megtudhat az Aranyér Blogomon: "Jön is, megy is, marad is, mi az? A külső, rögösödött aranyérről" címmel: http://drbanfalvipeter.blogspot.com/2008/09/jn-is-megy-is-marad-is-mi-az-kls-rgsdtt.html A probléma végső megoldása a kimetszés lehet, a gyűrűzés, mivel teljesen más bajra való ebben az esetben nem nyújt megoldást.


        Dr. Bánfalvy Péter
        proktológus

        Dr. Bánfalvy Péter

        Kérdés: 2010. november 05., 14:21; Megválaszolva: 2010. november 10., 12:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: