• Émelygés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! A problémám második terhességem alatt kezdődött. Az első trimeszterben gyakorinak mondható émelygés, hányinger nálam is előfordult elég erősen aztán enyhült, de nem múlt el. A kislányom azóta 16 hónapos és még mindig küzdök a rosszullétekkel. Egyéb panaszom nincs, nem fáj a gyomrom, hányás sem fordul elő, hasmenésem sincs, nem tudom sem napszakhoz sem étkezéshez kötni a rosszulléteket, amelyek kb.heti rendszerességgel fordulnak elő, nem minden nap.Voltam vérvételen, hasi ultrahangon ezek a leleteim rendben voltak. A háziorvos endokrinológiára küldött, ott viszont csak a gyomorpanaszaimról kérdezett az orvos és kissé tanácstalannak tűnve savlekötő kúrát javasolt, hogy próbáljuk meg. Ezt még nem kezdtem el, de szándékomban áll.Az doktor úr még azt is mondta, ha a savlekötő nem használ, elképzelhető, hogy kezdődő gyomorfekélyről van szó. Az a kérdésem, nem kellene-e mégis hormonszintet nézni vagy esetleg van-e más alternatíva a gyomortükrözés előtt. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a dyspepsia témában

        Kedves Édesanya! A panaszai dyspepsiának megfelelnek. A stressz kerülése, a napi többszöri lassú, kis étkezé, kímélő diéta, és a savcsökkentő szedése javasolt egyelőre. Zsíros, puffasztó ételt ne egyen, natív cukrot mértékkel egyen. Ha néhány hét alatt nem javul, akkor szükséges további kivizsgálás.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. november 04., 10:03; Megválaszolva: 2010. november 06., 16:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: