• véres széklet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot! Egy olyan kérdésem lenne, hogy hogy kb pénteken voltam utoljára nagy wc-n, majd hétfőn mikor ismét kellett, kicsit fájdalmasan,de sikerült elintézni a dolgomat! Ez után vettem észre, hogy kb 3 csepp friss vér volt a székletem mellett, majd, kb 3 óra múlva, mikor csak kis dolgomat végeztem és kíváncsiságból megtöröltem a fenekem a wc papíron ismét friss vér volt! Azóta ha voltam nagy wc-n nem volt ilyen tünetem, szóval azóta nem jelentkezett vérzés! A székletem normális, nem volt változás! Befolyásolhatja, esetleg felfázás, megfázás? Vagy mitől lehetett ez?? 21 éves vagyok! Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Boros Miklós válasza a végbélrepedés témában

        Tisztelt Kérdező! A leírt eltérés a végbélrepedés. Egy keményebb székelt okozta sérülés, ami meggyógyult. A teendője a napi és lágyabb széklet biztosítása, bő folyadékfogyasztás. Aggodalomra semmi ok. Ammennyiben ismétlődik keresse fel háziorvosát.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010. november 03., 12:23; Megválaszolva: 2010. november 06., 14:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: