• Hasmenés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! 2008 őszén párommal Párizsban jártunk pár napot, onnan úgy jöttem haza, hogy az út végén már folyamatosan hánytam, és ment a hasam, de nem is akárhogyan. 3 napig alig voltam magamnál, kórházat kívántam, lázas és gyenge voltam, és megvolt a hányás is, valamint a vízszerű hasmenés. Gondolom ott szedtem össze valami jó kis fertőzést. Mikor jobban lettem, elmentem orvoshoz, aki antibiotikumot adott. Ennek a történetnek az a jelentősége a jelenre nézve, hogy azóta nagyon sokszor van hasmenésem (nem több napos, hanem alkalom szerű, nem vagyok beteg tőle napokig), miközben előtte szinte alig tapasztaltam magamon ilyet, ehettem össze bármit, szinte sosem ment a hasam. Van egy olyan érzésem, hogy a párizsi út után valami megváltozott odabent. Kérem mondja meg, mi lehet ez? Vagy milyen vizsgálatok kellenének, hogy kiderüljön? Köszönöm!

        Dr. Plósz János válasza a hasmenés témában

        Egy erős gyomor-bélhurut megviseli a saját bélflórát illetve nem ritka ugynevezett fertőzést követő irritábilis bél szindróma sem (ez hosszú hónapokon át tarthat, hasonló panaszokkal mint az Öné). Javaslom, egyen gyakran, rendszeresen, nyugodtan, használjon kúraszerűen pre- és probiotikumokat (pl. Progastro825) és mozogjon rendszeresen. Valamint nagyon fontos a napi stressz megfelelő kezelése is.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2010. október 20., 22:05; Megválaszolva: 2010. október 21., 22:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Szavazzon Ön is, kié legyen Az év praxisa a Kárpát-medencében cím!
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó