• Gasztroenterologia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr Úr / Nő! pár hete virusos hasmenés hányásom volt, ami 2 hétig tartott, elmult, de 1 hét szünet után ujra volt hasmenés, véres nyákos vm a végbélből, illetve sokszori hasfájás (görcsös-nyomásos érzés). voltam proctologián, ahol nem láttak semmit és elküldtek gasztroenterologiára, igaz oda csak nov 3-ra kaptam időpontot.addig nem lesz baj? nem fáj nagyon a hasam, 10es skálán 3-4es, és nem folytonos. Illetve nem nagyon tudom, hogy hogyan kell felkészülni egy ilyen gasztroent. vizsgálatra, illetve mi történik ott. nem a gyomrom fáj, alhasam. köszönöm

        Dr. Plósz János válasza a emésztési panasz témában

        Addig javaslom végeztessen széklettenyésztést (ezt háziorvosa is megteheti) valamint fogyasszon pre- és probiotikumokat (Progastro825) illetve tartson könnyű-vegyes diétát (a tejtermékek egy ideig kihagyhatók, mert egy akut gyulladás okozhat átmeneti laktóz-intoleranciát). Azt, hogy az illetékes gastroent. ambulancián mit terveznek elvégezni, így nem tudom megmondani, nálunk első körben fizikális vizsgálat, labor illetve hasi ultrahang jön szóba, ezekhez éhgyomri állapot szükséges.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2010. október 13., 01:32; Megválaszolva: 2010. október 14., 06:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: