• Lehet-e rekeszizomsérvem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. Doktor! 5 hete tüdőgyulladást állapított meg nálam a körzeti orvos, ezért 3 doboz antibiotikumot is kaptam, egymás után, ezeken kívül rengeteg köptetőt, köhögés csillapítót, és fájdalomcsillapítót. A tüdőgyulladásom fő tünetei 2-3 hét alatt elmúltak, de a makacs immáron száraz köhögés megmaradt. 3.héttől kezdve úgy érzem, hogy a gyomrom a torkomban van, mintha teljesen átrendeződtek volna a belső szerveim, mintha minden feljebb csúszott volna. Először csak a köhögéskor, később már lélgzetvételkor, manapság meg már minden mozdulatnál is jobb mellkasi szegycsont és felső bordaív illetve mell alatti erős fájdalmat érzek, kisugározva a hátamba, a vállamba és a jobb karomba. Vízszintesbn feküdni nem tudok, hasprés hatására fokozódik a fájdalom, igazából már csak ülve tudok aludni. Másfél hete voltam tüdőgondozóba, de ott nem találtak problémát. Kiírtak apo-famotidin nevű gyomorvédő tablettát és berodual inhalációs spray-t. Jelenleg a következő gyógyszereket szedem orvosi utasításra: Sinecod, Apo-Famotidin, Melox-EP, Cataflam, Berodual-spray. Kértem beutalót a háziorvostól gastroenterológiai szakvizsgálatra, ahol sajnos hosszú időre kaptam időpontot. A mellkasi fájdalmam illetve a kisugárzó fájdalmak egyre erősebbek. Ön szerint elképzelhető-e, hogy esetleg egy kezdődő kizáródó rekeszizom sérv okozza a fájdalmaimat? Kérném mielőbbi válaszát. Köszönettel: Ágnes

        Dr. Boros Miklós válasza a hasi fájdalom témában

        Tisztelt Kérdező! A kizárt rekeszizom sérvet kizárnám. Első lépésként a gyulladáscsökkentőket hagynám el. A sok gyógyszer felboríthatta az emésztésének az egyensúlyát. Alkalmazzon pro- és prebiotikus kúrát. Kerülje a szénsavas italokat, dohányzást, kávét, egyszerű szénhidrátot. A jelentős rekeszizom probléma a mellkas röntgen felvételen ábrázolódott volna.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010. október 08., 07:45; Megválaszolva: 2010. október 11., 10:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: