• Mit tanácsol végbélrepedés kezelésére?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor! Már hosszú ideje küszködök végbélrepedéssel. 5 havi kúpozás után az orvos újabb adagot már nem írt fel, mivel szteroidot tartalmaz és függőséget okoz. Továbbra is vannak kisebb repedéseim, most Raparon kúpot használok, de nem tudom, hogy folyamatosan meddig lehet alkalmazni. Olvastam a neten az Bionet Aktív Balzsamról. Ön szerint biztonsággal használható? Nem okoz gyulladást a repedésnél? A kúp az alábbi összetevőkből állt: balsamum peruvianum gta 4.0 tabl. nitroglicerin 0.5 mg gta 0.008 pulv. lidocain gta 1.5 butyri cacao q.s.m.f.l.a Ezek közül melyik a szteroid? Jelenleg lidocain kenőccsel kenem a végbélnyílást székelés előtt, illetve vazelinozom. Székelés után doxiproct OM kenőcsöt használok. Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a végbél-repedés témában

        Tisztelt Kérdező! A leírt összetevők között nincs szteroid. A kezelést folytassa, a leírt készítményeket használja. A sikeres kezelés része az életmódváltás és a táplálkozási változtatások is. Fogyasszon több növényi rostot, pro- és prebiotikumokat. Mozogjon minden nap legalább fél órát.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2010. október 03., 18:35; Megválaszolva: 2010. október 05., 19:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: