• Vérkép

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor nő/úr! Gyomor- és májfájdalom miatt beutalót kértem vérvételre a háziorvosomtól. A vérképemben a vérsüllyedés 38mm volt, ami a megengedett érték több, mint háromszorosa; és a GGT 67 U/l lett. Az eredményt elvittem a háziorvosomhoz, aki azt mondta, hogy ezzel nem kell foglalkozni. De engem nyugtalanít, interneten utána néztem, és mindkettő utalhat daganatos elváltozásra és gyulladásra is. Azt szeretném kérdezni, hogy mi a véleménye erről és milyen további vizsgálatokat ajánl? Köszönöm válaszát

        Dr. Csuth Ágnes válasza a májenzim témában

        Kedves Hölgyem! A minimálisan magasabb GGT miatt egy hasi ultrahangot javasolnék, inkább csak a biztonság kedvéért, illetve a magasabb süllyedés miatt ismételjék meg a vérvételt 1-2 hónap múlva. Ha akkor is magas, akkor jön szóba célzott kivizsgálás, addig ne aggódjon, nem ritka elváltozásról van szó, akár magától is rendeződhet.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. október 01., 20:46; Megválaszolva: 2010. október 04., 11:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: