• Májmegynagyobbodás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        tisztelt Doktor nö,avval problémával fordulok önhöz van egy kis Reflux betegségem,és evvel kapcsolatban el küldtek ultrahangra. a diagnozis.A máj sima felszinű ,lekerekített szélű,homogén,fokozottan reflektál,3 cm-rel haladja meg a jobb bordaívet.A vélemény.Hepatomeglia.,a többbi eredményem jó volt,epe vese stb..érdeklödni szeretnék hogy mennyire lehet ez komoly,diétával helyre lehet e hozzni??válaszát elöre is köszönöm.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a májmegnagyobbodás témában

        Kedves Hölgyem! A májmegnagyobbodás oka többféle és igen eltérő ok is lehet. Egy laborvizsgálat szükséges lenne következő lépésben.Ennek eredményét majd írja meg. De! Az, hogy a máj meghaladja a bordaívet, önmagában nem feltétlenül jelent májmegnagyobbodást. A mélyebben álló rekeszizom, esetleges tüdőtágulat miatt a máj elmozdulhat, így normál májméret mellett is tapinthatóvá válik. Erről nyilatkoztak az ultrahangosok?


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. október 01., 11:29; Megválaszolva: 2010. október 04., 09:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: