• Vastagbél

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Webbeteg, Koszonom valaszukat Kezeles kerdesemet illetoleg. Valoban vastgbeltukrozesen voltam. Helyesbitenek, leletem: A Colon foltokban erythematosus. 2 db byopsiat vettunk.Tegnap megkaptam a Pathologiai leletemet a byopsiakrol. " A mintakban kis mennisegben felszaporodott gyulladasos sejt talahato". Amennyiben panaszmantes, kezelest nem igenyel. Diag: Colitis non. spec. En viszont felek.Edespamnal 58 evesen januarban diagnosztizaltak sigma adenocarc. duplex maj attettel. Sajnos mostanra az " utolso" napot varjuk. Ezen betegseg, hajlamos a rakos elfajulasra kezeles nelkul? Mint azt irtam, kulfoldon elek,. Kell magam itt kezeltetni? Varom javaslatat. Koszonettel. Zoltan

        Dr. Plósz János válasza a vastagbél témában

        A lelet alapján nem merül fel a rosszindulatú elfajulás lehetősége. Különösebb kezelést nem igényel, könnyű-vegyes diéta illetve pre- és probiotikumok fogyasztása segíthet.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2010. szeptember 28., 12:07; Megválaszolva: 2010. szeptember 29., 20:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: