• Hasi görcs, fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Már 6-8 éve időnként erős hasi görcseim vannak. Kezdetben nagy mennyiségű ecetes étel váltotta ki. Ezek a görcsök főként éjszaka jellemzően 2-3 óra körül jelentkeznek. Általábban évente 1 -szer 2-szer jelentkeznek ezek a fájdalmak. Az utóbbi időben azonban nagyon sűrűvé váltak ezek a görcsök. Gasztroenterológus orvoshoz fordultam. Volt komplett labor vizsgálatom, hasi ultrahang vizsgálatom, Helicobacter vizsgálatom és tejcukor érzékenység vizsgálatom is. Mind negativ. A lisztérzékenység leletemre várok. Pro gastro port szedek minden reggel kb 1 hete. Visszafogottan étkezem: sovány hús, krumpli, rizs, keksz, zöldség. Ha valami komolyabbat eszem akkor a tűneteim -nem olyan intenzíven- újra jelentkeznek. Kérem írja meg véleményét esetleges javaslatit a problémámmal kapcsolatban. Köszönettel

        Dr. Plósz János válasza a emésztési panasz témában

        Sajnos azt nem írta, hogy a görcsök mely hasi területen jelentkeznek, így elég sok diagnózis szóba jöhet. Ha panaszát a komolyabb étkezés provokálja, akkor ennek hátterében állhat gyomor- vagy nyombélfekély, gyomorhurut, emésztési zavar, de akár gyulladásos bélbetegség is. Javaslom, a kivizsgálást komplettálják endoscopos vizsgálatokkal (gyomor- illetve vastagbél). Addig is megpróbálható a nagyobb étkezések előtt Mezym Forte tabl. használata.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2010. szeptember 27., 12:13; Megválaszolva: 2010. szeptember 29., 10:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: