• Gyógymód?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Ma voltam hasi ultrahangon, mível a házi orvosom szerint rossz a vérképem, és egy góc kutatásra küldött. A hasi ultrahang eredményem nagyon megijesztett. Szó szerint leírom, és arra lennék kiváncsi, hogy hol van pontosan a cystám és gyógyítható-e? Panaszaim nincsennek. "" A hepar nem nagyobb, bo. lebenyben 17 mm.-s cysta, tágult epeút nem látható. A cholecysta kp. tág., ép conturu, kőmentes. A pancreas nem szélesebb, benne kóros nem látható. A hasi aorta norm. tág. A hólyag vizelette telt, ép conturu, a kismedencében kóros nem látható. A vesék körülírhatók, átlago nagyságúak, pangás, vagy kőreflex nem látható. A lien nem nagyobb, homogen." Várom mielőbbi válaszát! Tisztelettel: Ági

        Dr. Boros Miklós válasza a ciszta témában

        Tisztelt Kérdező! Az Ön ultrahangja teljesen rendben van. Ekkora méretű cysta a májban nem ritka és önmagában nem is okoz problémát, kezelni nem kell. Méretéből adódóan panaszt nem okoz. Érdemes követni és csak akkor foglalkozni vele, ha jelentősen növekedne. A góckutatást más irányba kell folytatni (fogorvos, fül-orr-gége, nőgyógyászat)


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010. szeptember 22., 15:28; Megválaszolva: 2010. szeptember 27., 11:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: