• Nyelőcsőbetegség célzott vizsgálata

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T.Doktor Úr! 2002 óta refluxos vagyok és emellett van egy kb.3,5 cm-es hiatus herniám is..Most ebben az évben februárban kiderült, hogy már Barett nyelőcsővem is van. Sajnos még nem tudtam lemondani a dohányzásról, pedig tudom, hogy nem jó a gyomromnak se, főleg a nyelőcsövemnek sem. Most kb. 2 hete ég a gyomorszájam fölött (talán a nyelőcső), mindig étkezés után, de ilyenkor nem használ a Maalox sem. Különben 2 x 1 40 mg Controlocot szedem. Nagyon fáj a torkom, és folyamatosan olyan érzésem van, mintha a nyelőcsővem bedagadna. Gégészeti vizsgálat természetesen mindig negativ. Emellett megjelentek a nyirokcsomóim is és iszonyatosan fájnak az hátizületeim, főleg a nyellőcső vonalában. Február óta kialakulhatott-e valami rossz elváltozás a nyelőcsővemben? Érdemes-e valamilyen célzott vizsgálatot végezni ennek birtokában? Köszönettel!

        WEBBeteg szakértő válasza a nyelőcső témában

        A Barrett miatt mindenképp indokolt az endoscopos követés (mintavétellel egybekötve). HA panasza ennyire tartós és tényleg összefüggésbe hozható a reflux-betegséggel, akkor alapos kivizsgálást követően szóba jöhet antireflux-műtét, mely során a rekeszsérv is megoldható.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2010. szeptember 22., 15:28; Megválaszolva: 2010. szeptember 24., 12:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: