• Bélzavar

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T.Doktor Úr! Több mint 2 hónapja fáj a hasam, jobb oldal és bal oldalt is, álandóan felvagyok fújodva, a szelek egyáltalán nem mennek. Székletem reggel normális, az étkezést követően pedig hasmenéses, ezt követi még 2-3 hig széklet. Székletvér eredményem negativ, a gasztr. orvosom szerint ez IBS, már többször volt, de ilyen jellegű fájdalomra nem emlékszem és régebben használt a Dicetel és az Espumisan is. Most teljesen hatástalan, pszihiáternél is jártam, kaptam rá gyógyszert, de nem érzek javulást. Érdekesség az egészben, hogy ahol fáj a hasam, ugyanott fáj a derekam is. Állandó hányigerem is van., rossz a közérzetem. Colonoscopián 1 éve voltam, teljesen negativ volt. Az orvos szerint ennyi idő alatt nem lehet semmiféle rosszindulatú baj. Kérdésem. hogy ha nem rosszindulatú a dolog, mi okozhatja ezt az állandó fájdalmat, fokozott székletüritést, puffadást, szélmozgás hiányát és az állandó rosszulllétet?

        Dr. Plósz János válasza a emésztési panasz témában

        Az egy éves colonoscopos lelet rosszindulatú megbetegedés iráányába tényleg biztonságot jelent. Panaszai hátterében tényleg állhat IBS, de emésztési illetve felszívódási zavar is. Javaslom, fogyasszon kúraszerűen pre- és probiotikumokat (Progastro825), mozogjon rendszeresen (hetente 3x1 óra), illetve vérvételből érdemes lenne a lisztérzékenység lehetőségét kizárni.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2010. szeptember 17., 19:17; Megválaszolva: 2010. szeptember 20., 11:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: