• Visszatérő candida kisgyermeknél

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T.Doktornő! 3 éves kisfiamnál mindig visszatér a candida-fertőzés,mely székletből tenyészik ki.Múlt hónapban 10 napig ismét Nystatint szedett,étrendjére nagyon odafigyelek,édességet nem kap,tejterméket igen kis mennyiségben,egészségesen táplálkozunk.Mégsem tudunk megszabadulni a gombától.Probiotikumot szintén kap.Mai lelete:gomba telepek kis mennyiségben.Normálisnak mondható-e ez,avagy kezelésre szorul?Okozhat-e e gomba nagyobb bajt?Folyamatosan "ürül" az egészséges emberekből is a gomba?Széklete egyébként rendben,nem hasmenéses,étvágya jó.Ngyon köszönöm a válaszát!

        Dr. Balogh Andrea válasza a candida témában

        Kedves Kérdező! A kis mennyiségben jelenlévő Candida nem okoz gondot. Akkor probléma, ha a gyermeknél panaszt okoz: hasfájást, lazább nyálkás székletet például. Így jelen esetben nem kell rá gyógyszert szedni. A bélflóra rendben tartására jó szívvel tudom javasolni az Orthomol immun junior készítményt. Tisztelettel:Dr. Balogh Andrea gyermekgyógyász


        Kérdés: 2010. szeptember 14., 15:24; Megválaszolva: 2010. szeptember 18., 23:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: