• Colitis ulcerosa, xalazin 500 mg és a szoptatás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Érdeklődni szeretnék, h lehetséges e a xalazin 500 mg-os tabletta mellett szoptatni. A tehességem elején csak 8 cm volt a gyulladt szakasz, a szülés utáni steroid adagok mellett sokáig rendben voltam, de már egy ideje megint nagyon aktív a betegségem. A múlt héten voltam vizsgálaton akkor kiderült, h a gyulladás a lépig tart. Kaptam normixot, budenofalk hab helyett tablettát( mert a hab hiánycikk) és a xalazin 500 mg-ot, mert a salazopyrin EN mellett lettem aktív. A betegtájékoztató és a gógyszerész is a szoptatás teljes elhagyását javasolja. Ez elég nehézkesen lenne megoldható, mert a babám nem cumizik, nem hajlandó cumisüveget sem elfogadni, s egyelőre még a szilárd ételekből is maximum 2-3 kanállal eszik. Egyre elkeseredettebb vagyok, mert már a második 12 db-os normixot kezdtem, s semmi javulás. A xalazin-t csak ma keptem meg, de nem merem szedni. Tudom, h rendbe kellene tartani a gyulladásomat, mert egyedülálló szülő vagyok, bár nem önszántamból, s rajtam kívúl senkije sincs Annámnak akire számíthatna. Köszönöm válaszát.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a colitis témában

        Kedves hölgyem! Nagyon sajnálom, hogy egyedül van, és ilyen súlyos betegséggel küzd, de sajnos a betegtájékoztatóban leírtakat nem lehet felülbírálni. Ha ott egyértelműen le van írva, hogy a szedés alatt a szoptatást fel kell függeszteni, akkor egy orvos sem fogja azt mondani, hogy ezt ne vegye figyelembe, mert a kisbaba egészsége látná kárát. Néhány napos átállás során Anna baba biztos el fogja fogadni a tápszert vagy más anyuka lefejt tejét, ha éhes lesz, és nem tud szopni, ebben biztos vagyok. Mielőbbi jobbulást!


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. szeptember 11., 08:12; Megválaszolva: 2010. szeptember 14., 15:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: