• Laktóz intolerancia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.Úr/Dr.Nő! Nemrég voltam terheléses laktóz vizsgálaton,hasmenéses panaszok miatt. Az eredmányeim a következők lettek. Éhgyomri vércukor:5,2 mmol/l Laktóz ivás után:30 perc:6,2 mmol/l 60 perc::4,5 mmol/l 90 per:4,6 mmol/l 120 perc:4,2 mmol/l Kaptam laktóz rágótablettát.A háziorvosomhoz elvittem az eredményeket,és szerinte ezek az értékek normálisak..A kórházban viszont ezek alapján megállapították a laktóz intoleranciát.(A panaszaim megszüntek mióta nem fogyasztok tejterméket.) A kérdésem:Mit mutat a vizsgálat eredménye Ön szerint?Köszönöm:válaszát.

        Dr. Plósz János válasza a Laktóz intolerancia témában

        A laktóz terhelés során azoknak, akiknek megfelelő laktáz-enzimük van, a vércukor szintjük jobban emelkedik laktóz-fogyasztást követően, mint az Öné, bár a határértékek az egyes laborok között sem azonosak. Véleményem szerint igazolt laktóz-érzékenysége, kerülje e jelentős laktóz-tartalommal rendelkező tejtermékeket, vagy fogyasszon előtte laktáz-rágótablettát.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2010. szeptember 05., 12:55; Megválaszolva: 2010. szeptember 08., 06:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: