• Magas bilirubin

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr Úr/Nő! Ma kaptam meg a vérkép-eredményem,és van egykét érték,ami aggaszt,és az orvosomtól tulajdonképpen nem kaptam válaszokat a kérdéseimre,de elküldött hasi ultrahangra,időpontot kell kérnem rá. 33 éves nő vagyok,szorongásos betegségre két éve szedek napi 2-szer 0.5 mg Helex sr-t,és 5 éve szedem a Lindinette fog.gátlót,mert 6 éve volt Hellp-szindromás szülésem,és nem szeretnék több gyermeket. Vérkép eredményem: VAS:37 (normál 8.8-27) LDL koleszterin:3.41 (normál 0-3.40) Kreatinin:99 (normál 40-88) Összes bilirubin:24 (normál 2-18) Konjugált bilirubin:5 (normál 1-4) Limfocita:46.8 (normál 20-40) Vizelet fajsúly:1027 (normál:1014-1025) Főleg a bilirubin értékek aggasztanak,olvastam a Gilbert szindromáról is.Ez nem az lehet?A májfunkciós értékeim mind jók lettek ezeken kívül.Mire gyanakodjak esetleg?Máj,vagy epe gondok?Ha az ultrahangon nem derül ki semmi,mi a teendőm? Esetleg okozhatja a bilirubin és a vas magasabb értékét a Helex sr és a Lindinette 20? A hajam is eléggé hullik,már 2 éve.Már akkor is magasabb volt a vasam(27.2)de csak egy kevéssel. Olyan esetben mi a teendőm,ha esetleg a szedett gyógyszerek okozzák a gondot? Köszönettel!

        Dr. Plósz János válasza a blirubin témában

        A magasabb vizelet-fajsúly és kreatitinin-szint folyadékhiányra utal, bő folyadékbevitel mellett moindkettő normalizálódni fog. Az LDL-koleszterin minimálisan emelkedett értéke nem aggasztó, javasolt a rendszeres testmozgás, cholesterin- és zsírszegény diéta tartása. A bilirubin-emelkedés mértéke szintén jelentőség nélküli, ennek oka lehet a fogamzásgátló szedése, de akár enyhe Gilbert-kór is. A vas emelkedő szintje fokozott vasfelszívódásra utalhat (haemochromatózis heterozigóta formája), emiatt a laborvizsgálat rendszeres ismétlése indokolt, további emelkedés esetén haematológiai kivizsgálás jön szóba.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
        Dr. Plósz János
        Dr. Plósz János, gasztroenterológus
        Kedves Kérdezőnk!
        Amennyiben elégedett volt a válasszal, kérjük, támogassa a rovat működését egy emelt díjas SMS elküldésével. Az SMS díja bruttó 329 Ft.
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010. szeptember 02., 13:54; Megválaszolva: 2010. szeptember 03., 14:06

        Tudjon meg többet: blirubin

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Dr Nő/Úr! Hónapok óta gyurma állagú bogyó szerű a székletem. Széklettenyésztés negativ. Keron 25000 lapos keményítőterhelés miatt. Azt szeretném kérdezni miért lehet ilyen a székletem és hogy tudnék meggyógyulni? Picit...
        Bélférgességre egy szem Decarist kellett bevennem, az a kérdésem, hogy hány hét múlva kellene székletvizsgálatot ismételni, hogy van-e még féregpete bennem. Ehhez kapcsolódik, hogy most ezért tényleg ki kell vetetnem az epehólyagomat, mert...
        Tisztelt doktor nő/úr! A kérdésem az lenne, hogy mi lehet az oka annak, hogy a székletem eleje nagyon száraz/kemény. De csak az első 2-5 cm. Minden nap megyek wc-re, van hogy kétszer is. Sosem erőlködöm, nincs az a klasszikus székrekedéses...
        Jó napot kívánok !Olyan problémával fordulok önökhöz , hogy egy tüdőgyulladásom volt pár hete erős köhögéssel járó aminek betudtam hogy a végbél jobb oldalán szúró fájdalmat érzek.(aranyerem nincs ) Két napja erős alhasi görcsök...
        Tisztelt Doktor Úr/ nő Következő problémával fordulok önhöz. Napok. Hetek óta székrekedéssel küszködöm. Nagyon egeszsegesen taplalkozom. Sok zoldseg spenot brokkoli salata hust fogyasztok. Lefekvés elott aszalt szilvat is. Szoval ez alapján...
        Tisztelt Címzett! Két kérdésem van. 1, Kis kerti medencében közös fürdőzéssel átadható a helicobacter pylori fertőzés (véletlen víznyelés, feco-orális)? 2, Családon belül hogyan lehet megakadályozni a fertőzés átadását?
        2013.áprilisában voltam negativ colonoscopián,jobb bordaiv alatti fájdalom miatt.Milyen időközönkènt cèlszerű ezt a vizsgálatot megismètelni?Már olvastam 5 illetve 10 èvet is!!Ez azt jelenti hogy ebben az időszakban kizárható a vastagbèl...
        Jo napot kivánok.Néha nem sürün fellépö gyomorszáj környékén fellépö tompa nem erös fájdalomérzettel és néha nyelöcsöbe is jelenkezö savas érzéssel jelentkeztem.Kb gyenge éve fenálltak a tünetek.Elöször régebben más sziv vagy...
        Kb 2 hete megy a hasam. Hányingerem nincs, semmi más tünetem nincs.Csak akkor van problémám, ha eszem. Nincs többször napközben. Ha eszem, csak akkor. Már evés közben fortyog a gyomromnál. Aztán kb. 1 óra múlva futnom kell, nincs megállás....
        Tisztelt Dr. Szigeti Nóra! Azzal a problémával fordulok önhöz, hogy rossz a leheletem. Ha éhes, ha szomjas vagyok, és mindig. (Más is érzi, nem csak én.)A fogaim rendben vannak. Fogmosás után viszont kiszárad a szám, nincs nyálam és rossz a...
        Kedves Doktornő/Úr! Gluténérzékenység vizsgálatával kapcsolatban szeretnék Öntől kérdezni. Kb. 4 hónap gluténmentes diéta után (ritkán, de előfordult, hogy ettem valamennyi glutént) és hónapok óta tartó hőemelkedés és bordaív...
        Tisztelt doktor úr/nő! 2 napja rossz közerzetem miatt vettem a gyógyszertárban 1 doboz ibustar gyógyszert, melyből 1 szemét bevettem, és hamar jobban is lettem. Utána másnap bevettem még reggel 1 szemet és napkozben 2x felet, és tegnap...
        Tisztelt Szakértő! A következő témában már kérdeztem, de azóta eltelt egy kis idő. Június végén nyombélgyulladást állapítottak meg nálam: ""Nagymértékben idült lobos, gócokban vizenyősen fellazult szerkezetű lamina propria...
        Kedves Doktor Úr/ Doktor Nő! Kérdésem a következő, kb 12 évvel ezelőtt egy gyulladás volt a vékonybél egy a szakaszán, a szövettan nem igazolta a crohn-t de mivela cyprobay kúra nem használt csak ideig-óráigezért a z akkori...
        22 éves fiú vagyok, most voltam vastagbéltükrözésen, ahol a szövettan eredménye ez lett: A,B,C: Dysplasia, malignitás, aktivitás jeleit nem láttuk. Speciális festéssel (Crossmon) collagen depositot bizonyítani nem tudtunk. Az intra epithelialis...
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! A következő problémával fordulok önhöz. A tortúrám még 2009-ben kezdődött, amikor is hasi panaszaim okán, először vér, majd székletelemzést követően (minden negatív lett) gyomor és béltükrözésre küldtek. A...
        Tiszteletem! Kezdem az elején.42 éves férfi vagyok. 21 évvel ezelőtt eltávolították az epehólyagomat.3 nagyobb cseresznyenagyságú kövem volt az epehólyagban.És 2kövem az epevezetékben,ezt a két követ ERCP beavatkozással távolították el...
        Tisztelt Doktor Úr! A minap vettem észre székletürítésnél, hogy véres maradt a papír, és felfedeztem egy csomót (vagy hólyagot) amely eléggé fájdalmas, érzékeny is. Pár napja folyamatosan vérzik, ha nyomogatom zsebkendővel (nyomogatás...
        Kb 8 hónapja megállapitották, hogy nem aranyértől hanem sebből vérzek széklet után. Ibs végett nem tudom megpuhitani a székletem. 7 hetes terhes vagyok. Volt egy vetélésem, nem szeretnék szedni semmi károsat a magzatra, de puhitani kéne a...
        Tisztelt Doktor úr/Doktornő! Emésztőrendszeri panaszaim kb 1.5 éve kezdődtek. A tünetek jellemzően nehezebb étel evése után jelentkeznek 30-60 perccel, magas nyugalmi pulzus (100-110), émelygés-hányinger, robbanásszerű ismétlődő...