• Magas bilirubin

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr Úr/Nő! Ma kaptam meg a vérkép-eredményem,és van egykét érték,ami aggaszt,és az orvosomtól tulajdonképpen nem kaptam válaszokat a kérdéseimre,de elküldött hasi ultrahangra,időpontot kell kérnem rá. 33 éves nő vagyok,szorongásos betegségre két éve szedek napi 2-szer 0.5 mg Helex sr-t,és 5 éve szedem a Lindinette fog.gátlót,mert 6 éve volt Hellp-szindromás szülésem,és nem szeretnék több gyermeket. Vérkép eredményem: VAS:37 (normál 8.8-27) LDL koleszterin:3.41 (normál 0-3.40) Kreatinin:99 (normál 40-88) Összes bilirubin:24 (normál 2-18) Konjugált bilirubin:5 (normál 1-4) Limfocita:46.8 (normál 20-40) Vizelet fajsúly:1027 (normál:1014-1025) Főleg a bilirubin értékek aggasztanak,olvastam a Gilbert szindromáról is.Ez nem az lehet?A májfunkciós értékeim mind jók lettek ezeken kívül.Mire gyanakodjak esetleg?Máj,vagy epe gondok?Ha az ultrahangon nem derül ki semmi,mi a teendőm? Esetleg okozhatja a bilirubin és a vas magasabb értékét a Helex sr és a Lindinette 20? A hajam is eléggé hullik,már 2 éve.Már akkor is magasabb volt a vasam(27.2)de csak egy kevéssel. Olyan esetben mi a teendőm,ha esetleg a szedett gyógyszerek okozzák a gondot? Köszönettel!

        Dr. Plósz János válasza a blirubin témában

        A magasabb vizelet-fajsúly és kreatitinin-szint folyadékhiányra utal, bő folyadékbevitel mellett moindkettő normalizálódni fog. Az LDL-koleszterin minimálisan emelkedett értéke nem aggasztó, javasolt a rendszeres testmozgás, cholesterin- és zsírszegény diéta tartása. A bilirubin-emelkedés mértéke szintén jelentőség nélküli, ennek oka lehet a fogamzásgátló szedése, de akár enyhe Gilbert-kór is. A vas emelkedő szintje fokozott vasfelszívódásra utalhat (haemochromatózis heterozigóta formája), emiatt a laborvizsgálat rendszeres ismétlése indokolt, további emelkedés esetén haematológiai kivizsgálás jön szóba.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
        Dr. Plósz János
        Dr. Plósz János, gasztroenterológus
        Kedves Kérdezőnk!
        Amennyiben elégedett volt a válasszal, kérjük, támogassa a rovat működését egy emelt díjas SMS elküldésével. Az SMS díja bruttó 329 Ft.
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010. szeptember 02., 13:54; Megválaszolva: 2010. szeptember 03., 14:06

        Tudjon meg többet: blirubin

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        tisztelt doktor úr. kérdésem a következő lenne. az elmult két és fé évben kétszer voltam gyomortükrözésen. 2012 nyombélfekélyt és rekeszsérvet állapitottak meg. idén februárban megint voltam tükrözésen mert ugyan úgy...
        Jónapot kivánok.az lenne a kérdésem nagyvécézés után véres szokott lenni a wc papir ez most megint jelentkezett nállam ugyanis az éven már egyszer elofordult elmentem kezelo orvosomhoz és irt ki detralexet elis multak ezek a tunetek és...
        Évek óta van problémám,másfél éve szedtem az Esometprazolt és Motiliumot,közben orvost változtattam,mert nem vettem észre javulást,továbbra is gyakori a gy.sav és hasmenés néha hányás. Az új orvosom gastroscopiát és laktóz illetve...
        Tisztelt Doktor! Glutén- és kazeinintoleranciám gyermekkorom óta kísér. Nemrégiben olvastam a kedvenc rúzsom összetevői között a búzafehérjét. Ajánlott elhagynom azokat a kozmetikumokat amelyekben búzafehérje található? Válaszát...
        Tisztelt weborvos! Az alábbi problémával küszködök már évek óta: A hasam felső részében hamar érzek telítettségérzést már pár falat után is, hiába vagyok nagyon éhes. Gyakran van ételundorom, valamint fáradtságot érzek elég...
        Kedves Doktor Úr! Doktornő! 2013 év elején (gyomor tükrözés után) epés refluxot állapítottak meg nálam „szilványi hiatus hernia”-val. Panaszaimra akkor 1* 40 mg Esomeprasol sandos-t és 1* 40 mg Quamatel-t valamint motiliumot és Venter...
        Tisztelt WebBeteg! 37 éves nő vagyok és a segítségüket szeretném kérni! Most már 2 hete, hogy hasmenésem van és nem igazán tudom, hogy mit tegyek. Pontosítva ezt: váltakozik. Ha egy nap kétszer megyek ki a wc-re, akkor az egyik az normál...
        Üdv! olyan problémámvan hogy reggeltől estig fáj a hasam egészen lent és ha ezsek csak rosszabb két három falat után megkellállnom nem bírok enni sokat fogytam az elmúlt időben székrekedésemvan és utánna hasmenésem az utóbbi napokban...
        Kb fél éve hasi UH során az epémben 2 db 4 mm-es polipot találtak. Érdeklődni szeretnék mi okozza a polipot, a meglévő esetén mit lehet tenni, hogy későbbiekben ne okozzon problémát? Most voltam kontrol vizsgálaton, nem növekedett stagnál,...
        Tisztelt Dr Nő,Úr! Hasnyálmirigy enzim hiányt álapítottak meg nálam amire Kreont szedek. Nagyon sokszor érzem, hoyg az emésztés nehézkes és nagyon zsíros bűzösnek tünik a székletem továbbá sokszor pirosas a bőrom az alkarom körül,...
        Tisztelt Dr Nő,Úr! Hasnyálmirigy enzim hiányt álapítottak meg nálam amire Kreont szedek. Nagyon sokszor érzem, hoyg az emésztés nehézkes és nagyon zsíros bűzösnek tünik a székletem továbbá sokszor pirosas a bőrom az alkarom körül,...
        Tisztelt Címzett! Régóta tudom,hogy sok a gyomorsavam.Szedtem is rá gyógyszert de aztán abba hagytam.Pár éve megint küszködöm vele sokszor evés után begörcsölök.Egy éve van nálam az,hogy ha olyat eszek mint pl. alma aminek van keményebb...
        Tisztelt Plósz Doktor Úr! 3 napja nyelöcsőgörcsöm van, legfőképp étkezés és ivás után. Olyan szinten, hogy még a fülembe is belesugároz a fájdalom, a torkom is fáj. Mivel refluxos vagyok, nem tudom, hogy most az őszi időnek köszönhetem...
        Tisztelt Szakorvos! 21 éves sportoló, egészségesen élő fiatal főiskolás vagyok. Lassan 2 hónapja, hogy konstans kínzó hasfájás, erős étvágytalanság és minimális étkezés hatására is fokozódó hasi puffadással küzdök. Problémáim...
        Tisztelt Doktornő /úr! Egy hasonló korú jóbarátom érdekében kérdeznék. 3-4 hetente kb 2-3 napig friss piros vérben úszik a széklete. Olykor nagyobb vérveszteség is jellemző. Néha erőlködés nélkül is megjelenik ez a panasz. Hasmenés...
        Tisztelt Doktor Úr! Júliusban epeműtétem volt, melynek során eltávolították az epehólyagot. Az első 6 hétben diétáztam és a műtőorvosom tanácsára fokozatosan kezdtem visszatérni a normál étkezésre. Ennek eredményeként a leadott...
        A napokban megkapott vérképemmel kapcsolatban szeretnék érdeklődni. 2 éve tartó, vissza-visszatérő jobb alhasi panaszokkal fordultam gasztroenterológushoz, aki passage röntgenre, valamint laborra küldött el. A passage teljesen negatív...
        Tisztelt Doktor Úr/Doktornő Egy éve vettem észre ,hogy a székelés után véres a Wc papír.Ez már többször többször előfordult.Többször van hasmenésem,felfúvódást érzek. Családom azt mondta,hogy ne foglalkozzak vele,semmi komoly....
        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr 4 hónappal ezelőtt jártam 3D ultrahangon, mert étvágytalan voltam és hányingerem is volt. A vizsgálat Hepatomegaliát, gyomorhurutot, duodenitist,lép megnagyobbodást valamint belek közötti folyadékot állapított...
        Tisztelt Válaszadó! Táplálkozással kapcsolatos tanácsot szeretnék kérni. Az elmúlt félévben szinte mindentől nagy mennyiségű gáz képződik bennem.Igazán nem érzek erős puffadást, fájdalmat- mert a gáz könnyen távozik.Ez a jelenség...