• Magas bilirubin

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr Úr/Nő! Ma kaptam meg a vérkép-eredményem,és van egykét érték,ami aggaszt,és az orvosomtól tulajdonképpen nem kaptam válaszokat a kérdéseimre,de elküldött hasi ultrahangra,időpontot kell kérnem rá. 33 éves nő vagyok,szorongásos betegségre két éve szedek napi 2-szer 0.5 mg Helex sr-t,és 5 éve szedem a Lindinette fog.gátlót,mert 6 éve volt Hellp-szindromás szülésem,és nem szeretnék több gyermeket. Vérkép eredményem: VAS:37 (normál 8.8-27) LDL koleszterin:3.41 (normál 0-3.40) Kreatinin:99 (normál 40-88) Összes bilirubin:24 (normál 2-18) Konjugált bilirubin:5 (normál 1-4) Limfocita:46.8 (normál 20-40) Vizelet fajsúly:1027 (normál:1014-1025) Főleg a bilirubin értékek aggasztanak,olvastam a Gilbert szindromáról is.Ez nem az lehet?A májfunkciós értékeim mind jók lettek ezeken kívül.Mire gyanakodjak esetleg?Máj,vagy epe gondok?Ha az ultrahangon nem derül ki semmi,mi a teendőm? Esetleg okozhatja a bilirubin és a vas magasabb értékét a Helex sr és a Lindinette 20? A hajam is eléggé hullik,már 2 éve.Már akkor is magasabb volt a vasam(27.2)de csak egy kevéssel. Olyan esetben mi a teendőm,ha esetleg a szedett gyógyszerek okozzák a gondot? Köszönettel!

        Dr. Plósz János válasza a blirubin témában

        A magasabb vizelet-fajsúly és kreatitinin-szint folyadékhiányra utal, bő folyadékbevitel mellett moindkettő normalizálódni fog. Az LDL-koleszterin minimálisan emelkedett értéke nem aggasztó, javasolt a rendszeres testmozgás, cholesterin- és zsírszegény diéta tartása. A bilirubin-emelkedés mértéke szintén jelentőség nélküli, ennek oka lehet a fogamzásgátló szedése, de akár enyhe Gilbert-kór is. A vas emelkedő szintje fokozott vasfelszívódásra utalhat (haemochromatózis heterozigóta formája), emiatt a laborvizsgálat rendszeres ismétlése indokolt, további emelkedés esetén haematológiai kivizsgálás jön szóba.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2010. szeptember 02., 13:54; Megválaszolva: 2010. szeptember 03., 14:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő! Több mint egy éve küszködöm gyomor, illetve bél panaszokkal( puffadás,kis mennyiségű ételtől is már gyakori teltségérzet ami egész nap tart). Volt egy vakbélműtétem tavaly májusban, azóta panaszaim nem...
        Üdvözlöm. A problémám augusztusban kezdődött. Több napig nem volt székletem, fel voltam puffadva. Gyógyszer segítségével a panaszom elmúlt. Azóta előjön időközönként, viszont 2-3 hete 2 nap kimarad a székelések között. Szeptember...
        Tisztel Doktor Úr/Nő Azzal szeretném kezdeni,hogy 2008-ban FNH miatt történt májműtét. Tünetmentes voltam ez év elejéig.A lényeg,hogy májusban történt hasi CT,ma pedig Máj MR,ennek eredményét írnám le. A hepar VII.segmentumában 10mm-es...
        Tisztelt Doktor úr, Kb 2 héte székelés után a WC papíron élénk piros vér látható ami ha jól érzékelek egy pontból a végbél nyílástól származik. Nagyon kis mennyiségű a vér. Volt már problémám belső aranyérrel ezért...
        Jó napot. Nem tudom jó helyen érdeklődök e. Olyan problémám van hogy a végbél enyhén váladékozik (sárgás barnás)kellemetlen szagú, pár csepp vér is látható enyhe viszketés és ezáltal kellemetlen az egész. Vérvételen voltam a...
        Üdvözlöm! Kellemetlen problémával fordulok Önhöz. Pár hete lényegesen megváltozott a székletem színe, állaga, szaga, és ez azóta is folyamatosan változik, másrészről egy áttetsző, nyálkás anyag is szokott lenni a wc papíron, van hogy...
        1 hónapja volt külsö fülgyulladásom curam duo kaptam rá ami után elkezdett menni a hasam házi orvos bolus irt fel és norma flore picit helyre jött de türelmetlen voltam ezért vettem lactiv plus de most visza jött a hasmenés szedtem sz3n...
        Üdvözlet Azt szeretném kérdezni a doktor úrtól hogy tegnap gyomortükrözésem volt és miután magamhoz tértem azóta fáj a torkom. Lehetséges ez? ÉS MEDDIG NORMÁLIS? MÁR VOLTAM ÉV ELEJÉN IS DE AKKOR NEM FÁJT A TORKOM. VÁLASZÁT KÖSZÖNÖM
        Kedves Doktor Úr! Kb. másfél-két hete el kezdett görcsölni a hasam jobb bordaív alatt. Epeműtéten 3 éve estem át. Utána pár napig jobb volt, de újra jelentkezett a fájdalom, de ekkor már nem csak a jobb bordaív alatt, hanem először lejjebb...
        A férjem gyomortáji fájdalmak ,besárgult szemfehérje ill.a teste is.az ultrahang nem mutatott epekövet a véreredmény gyulladásra utal.korházba utalták de hétvége révén nincs orvos senki nem mond semmit.a segítségét kérném nem lesz baj kedd...