• Magas bilirubin

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr Úr/Nő! Ma kaptam meg a vérkép-eredményem,és van egykét érték,ami aggaszt,és az orvosomtól tulajdonképpen nem kaptam válaszokat a kérdéseimre,de elküldött hasi ultrahangra,időpontot kell kérnem rá. 33 éves nő vagyok,szorongásos betegségre két éve szedek napi 2-szer 0.5 mg Helex sr-t,és 5 éve szedem a Lindinette fog.gátlót,mert 6 éve volt Hellp-szindromás szülésem,és nem szeretnék több gyermeket. Vérkép eredményem: VAS:37 (normál 8.8-27) LDL koleszterin:3.41 (normál 0-3.40) Kreatinin:99 (normál 40-88) Összes bilirubin:24 (normál 2-18) Konjugált bilirubin:5 (normál 1-4) Limfocita:46.8 (normál 20-40) Vizelet fajsúly:1027 (normál:1014-1025) Főleg a bilirubin értékek aggasztanak,olvastam a Gilbert szindromáról is.Ez nem az lehet?A májfunkciós értékeim mind jók lettek ezeken kívül.Mire gyanakodjak esetleg?Máj,vagy epe gondok?Ha az ultrahangon nem derül ki semmi,mi a teendőm? Esetleg okozhatja a bilirubin és a vas magasabb értékét a Helex sr és a Lindinette 20? A hajam is eléggé hullik,már 2 éve.Már akkor is magasabb volt a vasam(27.2)de csak egy kevéssel. Olyan esetben mi a teendőm,ha esetleg a szedett gyógyszerek okozzák a gondot? Köszönettel!

        Dr. Plósz János válasza a blirubin témában

        A magasabb vizelet-fajsúly és kreatitinin-szint folyadékhiányra utal, bő folyadékbevitel mellett moindkettő normalizálódni fog. Az LDL-koleszterin minimálisan emelkedett értéke nem aggasztó, javasolt a rendszeres testmozgás, cholesterin- és zsírszegény diéta tartása. A bilirubin-emelkedés mértéke szintén jelentőség nélküli, ennek oka lehet a fogamzásgátló szedése, de akár enyhe Gilbert-kór is. A vas emelkedő szintje fokozott vasfelszívódásra utalhat (haemochromatózis heterozigóta formája), emiatt a laborvizsgálat rendszeres ismétlése indokolt, további emelkedés esetén haematológiai kivizsgálás jön szóba.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Kedves Kérdezőnk!
        Amennyiben elégedett volt a válasszal, kérjük, támogassa a rovat működését egy emelt díjas SMS elküldésével. Az SMS díja bruttó 329 Ft.
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010. szeptember 02., 13:54; Megválaszolva: 2010. szeptember 03., 14:06

        Tudjon meg többet: blirubin

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Nóra! Idén január végén helicobacter fertőzésre szedtem antibiotikumot. kérdésem lenne, hogy mikor érezhetek javulást. Először az esomeprazol nevű gyógyszert szedtem, majd egy hete reggel a raniditin 150mg és este a rabemon 20 mg-ot...
        Tisztelt Doktor Úr! Emésztési, illetve széklet ürítési problémával fordulok Önhöz. Általában naponta egyszer van székletem, mely normál állagú, viszont az elmúlt hetekben többször megmarad a székelési inger. Néha van még széklet,...
        Tisztelt Doktor Úr! Lányom Fallot tetralógia betegséggel született, melyet 9 hónaposan műtéttel korrigáltak, azóta tünetmentes. Azóta megfázás tünetén kívül egyéb betegsége nem volt. Ma 18 évesen gasztroenterológushoz járunk 4.hónapja...
        Tisztelt Doktor Úr! 2-3 éve tartanak a következő panaszaim: Tejtermékektől puffadás, hasmenés. Egyéb allergia miatt lettem tesztelve, ott kiderült, hogy laktózra nem vagyok érzékeny, de ha laktóz mentes tejet iszom, akkor hasmenés nincs, csak...
        Tisztelt Doktor Úr! Az emésztésem valahogy nem akar helyreállni,nem tudja rendesen lebontani az ételeket,enzimhiányos állapot,emésztetlen a széklet, a vastagbél enyhén be van gyulladva, sokáig szorulásos állapot, majd hasmenés,bélkorgás, ha...
        Tiszetelt Doktot Úr! A problémám kb 3 éve fennáll. Többször voltam orvosnál, aki először gastritist, refluxot, majd ibs-t állapított meg. Volt gyomor és végbéltükrözésem ami mindkettő negatív. Végeztek kilégzéses tesztet Helicobacterre...
        Tisztelt Doktor Úr! A mai napon csináltattam egy teljes vérképet, amiben Helikobakter antitestet is néztünk. 1.97 lett az eredményem, ami majdnem a duplája a normálnak. Mivel sajnos régen több étkezési betegségem is volt (anorexia, bulímia),...
        Tisztelt Doktor úr! A kisfiam (15 éves) 3 nap alatt lefogyott 63kg-ról 56kg-ra, (magassága 183 cm) naponta 4-5-alkalommal megy wc-re, a széklete laza, színe világos. Tegnap többször is belenyilallt a hasába, majd miután evett egy banánt az...
        Jobb borda ív alatt görcsös fájdalom,teltség érzet.Nem iszom,nagyon ritkán alkalomszerűen!!Gyógyszert nem szedek rendszeresen.Viszont renszertelen étkezés ,sok száraz étel.Mi okozhatja a tul magas GGT? Köszönöm a választ!(Vizsgálatok...
        Üdvözlöm Dr. úr/Dr.Nő A problémám kb 3 hete kezdődött. 1 hónapja egy MC Donalds-ban dolgozom németországban. Olyan 1,5 hete lehettem itt mikor elkezdtem enyhe fajdalmakat érezni a köldökomtől kb 5 cm-re balra és kb 2 cm-rel feljebb....
        Üdvözlöm Doktor nő/úr, Nem régiben olyan panaszom volt, hogy hasam bal oldalán közép tájon véletlen szerűen enyhe szúró érzésem volt, naponta többször, nem állandóan, éjszaka soha. Nem megy a hasam, székletem rendben rendszeres napi 1...
        Tisztel Dr.nő! 27 éves,vékony testalkatú lány vagyok.Másodszor fordul elő nálam a végbél körüli tályog.Pár éve helyi érzéstelenítés mellett lett megnyitva,kiürült a genny és begyógyult a seb,terhesség alatt sem volt gond vele.szép...
        Hogyan lehet elkerülni a fertőzést. Milyen ételeket italokatkellkerülni? Mit ehetek ihatok?
        Szeretném megkérdezni, hogy 2 éve volt egy nyombélfekély gyanús tünetem. Gyomortükrözés nem erősítette meg, de mivel az eset után kb. két hét után volt a tükrözés esetlegesen be is gyógyulhatott, volt ilyen vélemény. Tünetmentes vagyok....
        Tisztelt Doktor úr! A problémám az lenne, hogy körülbelül 3 napja, étkezés után azonnal, gyomorszáj fájdalmat/szúrást érzek. A fájdalom nem sugárzik a hátba, sem sehova. 2014. szeptemberében diagnosztizálták nálam a refluxot, a...
        Tiszelt Dr. Úr /Nő! Egy ideje elég kellemetlen székelnem, fájdalmas, olyan mintha székrekedésem lenne, viszont a székletem nem igazán kemény vagy nem mindig. Néha előfordul, hogy után a wc papíron kis piros vér foltok jelennek meg. Mi lehet a...
        Tiszteletem!Egy hiteles véleményt szeretnék öntöl,Refluxom van és ha este vacsora után nem iszok meg egy feles házipálinkát akkor éjjel ég a gyomrom,gyógyszer nem használ számosat kipróbáltamm már.Ismerőseim azt mondják,ha minden nap 1...
        Apukám 52 éves,Novemberben csinaltak nála értágítást. Kb. azóta apukám épül lefelé, Januarban bevizesedett a lába,orrvérzése hirtelen elindult,amkit a korházban tudtak csak elállitani. Vérévételből kiderült,hogy Gamma GT-je egyik héten...
        Üdvözlöm! Úgy érzem, összetett problémám van, ami már tizenévesen kezdődött nálam. Rossz közérzettel, hányingerrel indult. Gyomorsav-csökkentőt kaptam rá. Pár évvel később csináltak egy gyomortükrözést, ami szerint voltak akkoriban...
        Édesanyámnak gyomortükrözés során a következőt írták:az antrum hátsófali oldalán 2 db középen umbilicált polypoid erosio látható, ép nyelőcső és cardia, agyomor nyálksahártyája ép,redőzete szabályos, a pylorus kerek. Vélemény:...