• Magas bilirubin

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr Úr/Nő! Ma kaptam meg a vérkép-eredményem,és van egykét érték,ami aggaszt,és az orvosomtól tulajdonképpen nem kaptam válaszokat a kérdéseimre,de elküldött hasi ultrahangra,időpontot kell kérnem rá. 33 éves nő vagyok,szorongásos betegségre két éve szedek napi 2-szer 0.5 mg Helex sr-t,és 5 éve szedem a Lindinette fog.gátlót,mert 6 éve volt Hellp-szindromás szülésem,és nem szeretnék több gyermeket. Vérkép eredményem: VAS:37 (normál 8.8-27) LDL koleszterin:3.41 (normál 0-3.40) Kreatinin:99 (normál 40-88) Összes bilirubin:24 (normál 2-18) Konjugált bilirubin:5 (normál 1-4) Limfocita:46.8 (normál 20-40) Vizelet fajsúly:1027 (normál:1014-1025) Főleg a bilirubin értékek aggasztanak,olvastam a Gilbert szindromáról is.Ez nem az lehet?A májfunkciós értékeim mind jók lettek ezeken kívül.Mire gyanakodjak esetleg?Máj,vagy epe gondok?Ha az ultrahangon nem derül ki semmi,mi a teendőm? Esetleg okozhatja a bilirubin és a vas magasabb értékét a Helex sr és a Lindinette 20? A hajam is eléggé hullik,már 2 éve.Már akkor is magasabb volt a vasam(27.2)de csak egy kevéssel. Olyan esetben mi a teendőm,ha esetleg a szedett gyógyszerek okozzák a gondot? Köszönettel!

        Dr. Plósz János válasza a blirubin témában

        A magasabb vizelet-fajsúly és kreatitinin-szint folyadékhiányra utal, bő folyadékbevitel mellett moindkettő normalizálódni fog. Az LDL-koleszterin minimálisan emelkedett értéke nem aggasztó, javasolt a rendszeres testmozgás, cholesterin- és zsírszegény diéta tartása. A bilirubin-emelkedés mértéke szintén jelentőség nélküli, ennek oka lehet a fogamzásgátló szedése, de akár enyhe Gilbert-kór is. A vas emelkedő szintje fokozott vasfelszívódásra utalhat (haemochromatózis heterozigóta formája), emiatt a laborvizsgálat rendszeres ismétlése indokolt, további emelkedés esetén haematológiai kivizsgálás jön szóba.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Kedves Kérdezőnk!
        Amennyiben elégedett volt a válasszal, kérjük, támogassa a rovat működését egy emelt díjas SMS elküldésével. Az SMS díja bruttó 329 Ft.
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010. szeptember 02., 13:54; Megválaszolva: 2010. szeptember 03., 14:06

        Tudjon meg többet: blirubin

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Gyomorfájást kapok minden étkezés után, mivel mint írtam előzőleg, hogy egyszerűen nekem a gyomrom nem termel savat, csak ha eszek egy kis almát, narancsos vizet iszom, akkor is csak minimálisat. Vasárnap ettem egy kis...
        Tisztelt Dr.Szanyi Andrea! 28 éves vagyok. Két éve volt hasnyálmirígy gyulladásom. 19 éves korom óta gyakran ittam sokat, főleg rossz minőségű olcsó borokat. Ez nagyjából heti egy, néha két három kiadós berugást jelent. Napi szinten is...
        Marékszámra szedem a gyógyszereket, és gondolom a májamnak attól van baja, mert mástól nem lehet. Soha életemben nem ittam alkoholt, kévét és nem is dohányoztam. Voltam végbél tükrözésen 2014.10.31-én, mert véres és nyálkás volt a...
        Tisztelt Doktor Úr! Nemrégiben készítettem egy étrendet, amit lassan 2 hete tartok. A problémám, hogy az utóbbi napokban wc-zéskor a széklet eléggé híg-darabos, de nem hasmenéses. Utána csípő szúró érzést érzek pár óráig. A panasz...
        Tisztelt Doktor Úr! Az utolsó savlekötő óta eltelt már 10 nap és én még mindig rosszul érzem magam, sőt már elfertőződött a hasam is. A Normixtól pedig már első nap után megfájdult még jobban a hasam, de még egy napig beszedtem, aztán...
        Tisztetlt Doktornő! Én egy harmincas évei elején járó férfi vagyok. Ülő foglakozást folytatok. Egy rutin UH vizsgálaton találtak a májamban két csomót. "A bal lebenyben és a és a májkapuban egy - egy 15mm átmérőjű, jól körül...
        Az elmúlt 2 hónapban már harmadjára van valamilyen gyomorvírusom (a háziorvos csak ennyit mond). Hasfájás, hányinger, de nincs hányás, gyengeség, végtagfájdalom. Milyen vírus ez? Miért kaphatom el mindig? Hogyan kezelhetem magam?
        Tisztelt Doktor Úr! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, mitévő legyek abban az esetben, ha kb 1 éve puffadással járó, hasi (has alsó jobb oldalára lokalizálódott, illetve jobb bordatáji) görcsös fájdalmaim vannak. Emelkedett májfunkcióim...
        Tisztelt Doktor Úr! Az után érdeklődöm, hogy idült hasnyálmirigy gyulladás meggyógyulhat?Van e esetleg példa arra, hogy idővel már nem a hasnyálmirigyen belül aktiválódik az enzim és nem emészti tovább magát a hasnyálmirigy. Vagy...
        Tisztelt Doktor Úr! Olyan panaszom van hogy nagyjából egy hete észrevettem hogy széklet űritéskor kevéske vér van a wc papíron utána kitapintottam hogy a végbél nyillásnál van egy köröm nagyságú aranyér (kb 3éve jelentkezett nálam már...
        Tisztelt Dr.Nő/Úr! Milyen betegség állhat a háttérben,ha Édesapám,állandóan teltségérzetre,valamint étvágytalanságra és egy kevés fizikai munkától,már elfárad és nagyon sűrűn veszi a levegőt? Azelőtt pedig nagyon jó volt az...
        Tisztelt Doktor Ur, a következökröl lenne szo! Tavalyelött tavasszal pozitiv lettem Helicobaktériumra. A tünetek a következök voltak:rossz emésztés, böfögés, szivritmus zavar(átugrálás) gyomorgörcs! Kaptam antibiotikumot meg savlekötöt és...
        Tisztelt doktor úr! Próbálok rövid lenni. Kb 8 hónapa magas vércukor miatt /16/ meforal 1000mg tablettát szedek 2x1 dózisban. Használ,de hasmenést okoz./próbáltam váltani bluefish-re de maradt a hasmenés/. Az utóbbi hónapban 1-2 napig tartó...
        Tisztelt Doktornő! Szeretném megkérdezni és egyben megnyugtató választ szeretnék kapni a problémámra ,vasárnap sürgősségi osztályra mentem állandó hasi puffadással és görcsökkel amit 10 óra várakozás után megtudtam hogy a hasi ulrahang...
        Tisztelt Doktor Úr! A panaszaim két éve kezdődtek szédüléssel és enyhe jobb oldali hasi fájdalommal. A szédülés volt az ijesztőbb ezért ezen elindulva teljes kivizsgáláson vettem részt. A vérvizsgálat magas húgysav szintet és alacsony...
        Tisztelt Doktor Úr! Az édesapámnál gyomorfekélyt diagnosztizáltak. A gyomortükrözés során kiderült az is, hogy a nyelőcsöve is be van gyulladva több helyen. Elküldték vérvételre is, amely szerint vashiánya is van.( az értéke az alsó...
        Kedves Dr. Plósz János! Epegörcs esetén,vagy annak megelőzésére mik azok az ételek amit nem,és amit szabadna ennem? Illetve tudna e ajánlani cseppeket rá? CHOLAGOL cseppet szedek,és Dipankrin tablettát étkezések előtt..Érdekelne még hogy...
        Üdvözlöm. Nagy mamám vastagbél fekéllyel küzd évek óta és most arra az elhatározásra jutottunk hogy műtéti beavatkozáshoz folyamodunk. A környék kórházairól nem sok jót hallottunk ezért szeretnénk egy kifejezetten olyan orvost találni...
        Kedves Doktor Úr! Már évek óta küzdöm panaszokkal, és sajnos egyre rosszabb. Nagyon gyakran megy a hasam és sajnos nem tudom mitől. Változatos, hogy mitől lesz hasmenésem, nem tudom bizonyos ételekre vonatkoztatni, mivel hol így-hol úgy...
        2011-ben teljes gasztrektómián estem át, gyomorszájdaganat miatt. Utána sugárkezelést kaptam, de a családomban végbemenő tragikus események miatt (áttétes tüdőrák következtében elvesztettem férjemet) nem tudtam összeszedni magam,...