• Irritábilis bélszindróma?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Azt szeretném kérni, hogy értékelje 73 éves édesanyám leletét: Coecum ascendens, transversum ép. A descendensben, és sigmában elszórtan borsónyi, babnyi diverticulumok láthatóak. A rectum ép. Vélemény: Diverticulosis sigmae. Javasolt: rostdús diéta tartása, apró magvak kerülése, 3x1 Dicetel használata. A másik kérdésem: A www.drnatura.hu oldalon olvastam a Colonix és Toxinout béltisztító és méregtelenítő programról. Az ott megszólaltatott betegek ugyanolyan tünetekről számolnak be, amilyenekkel édesanyám is kűzd már fiatal kora óta. Az interneten sok hasznos dologról olvastam már, de ha gyógyszerről van szó, akkor egy kicsit bizalmatlan vagyok. Kerestem ezeket a készítményeket a WEBBeteg gyógyszerkeresőjében is, de nem találtam. Mi a véleménye ezekről a készítményekről? Valóban olyan jók? Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Boros Miklós válasza a diverticulum témában

        Tisztelt Kérdező! Édesanyja panaszaira a colonoscopia egyértelműen megtalálta az okot. Az étkezés és az életvitel a legfontosabb a kezelésben. Ebben az életkorban a diverticulosis nem riktka. A leírt kúrákról, mivel nem alkalmazza a klasszikus gasztroneterológia valós információkat nem tudok írni.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010. augusztus 21., 14:50; Megválaszolva: 2010. augusztus 27., 16:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: