• Záróizomgörcs?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Nagyon kellemetlen problémám van. A végbélnyílásnál szúró fájdalmat érzek, ez a probléma akkor merül fel inkább, mikor el szeretnék aludni, mikor éppen elmélyülnék akkor nyilall, szúr, meg se tudom fogalmazni, nagyon kellemetlen, egész éjszaka nem aludtam egy percet sem. Interneten rákerestem az ilyen végbél megbetegedésekre, és én úgy gondolom, hogy záróizomgörcsöm van de egyáltalán nem biztos. Orvosnál még nem voltam és gondoltam először itt kérdezek. Válaszukat előre is köszönöm!

        Dr. Bánfalvy Péter válasza a cégbél témában

        Kedves Uram! Ezt a valóban nagyon kellemetlen betegséget protcalgia fugax-nak hívják, valóban a főleg éjszaka jelentkező igen erős fájdalommal járó záróizomgörcs okozza. Mivel állandó gyógyszerszedés a ritkán kialakuló panaszok miatt szerintem nem megfelelő, a kúp hatása meg az amúgy is pár perces panaszok elmúlta után jelentkezik, a más, esetleg komolyabb betegségek kizárása (proktológiai szakvizsgálat) után a férfi intimtorna elsajátítását és gyakorlását tudnám javasolni, mellyel lényegesen jobban kordában tudja tartani a tájék izmait.


        Dr. Bánfalvy Péter
        proktológus

        Dr. Bánfalvy Péter

        Kérdés: 2010. augusztus 15., 16:28; Megválaszolva: 2010. augusztus 24., 12:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: