• Máj vagy epebetegség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt WEB-doktor! Az édesanyám 64éves, az utóbbi időben rengeteget fogyott az utőbbi két hónapban 7-8kg-ot, nincs étvágya, folyton hányingere van. keserú szájízt érez folyamatosan. Gyakran van hasmenése, de néha székrekedéssel váltakozik. 13 féle gyógyszert szed: gyomorsav problémák (gyomorszáján sérv), magas vérnyomás, visszér, ... A háziorvosa elküldte laborvizsgálatra. A húgysav szintje magas volt, az orvos erre újabb győgyszert adott. A vérképében V.vértest süllyedés 0-16 helyett 50. Az orvosa beutalta belgyőgyászati vizsgálatra, de csak augusztus 31-re kapott időpontot. Mi baja lehet az anyukámnak, és miért kell mindenre egyszerre győgyszert adni, miért nem lehet kivizsgálni. Lehet, hogy a sok győgyszer tette tönkre az emésztőrendszerét.?Várom mielőbbi válaszát, köszönettel G.M.

        Dr. Plósz János válasza a emésztési panasz témában

        A fogyás illetve a székelési panaszokat akár rosszindulatú vastagbél-folyamat is okozhatja, így ennek kizárása mindenképp indokolt. Az étvágytalanság és a keserű szájíz hátterében állhat epés-savas reflux is (ez gyomortükrözés során diagnosztizálható). Panaszai alapján mindenképpen indokolt a kivizsgálás. Az eddigi gyógyszerek ugyan okozhatnak mellékhatásokat, de a felsorolt gyógyszercsoportban nagy valószínűséggel nincs olyan, amelynek a mellékhatása indokolná az erős fogyást, illetve a széklet változékonyságát.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2010. augusztus 14., 23:08; Megválaszolva: 2010. augusztus 16., 23:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: