• Végbél fekély

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Plósz Doktor! Mivel, tudom,hogy Ön Debrecenben dolgozik a Kenézy Kórházban Önhöz intézném a kérdésemet! Végbél fekélyem van,mely miatta a Rendelő Intézetben dolgozó orvos szerint elvesztettem a végbél záró izomzatom 2/3 részét., ráadásul van egy termetes kizáródott aranyerem is. Felkerestem az említett orvost a betegségem akut időszakában, ő pedig haza küldött egy kenőccsel és végbél kúppal. Több napon át volt 38-39 `C lázam,mire végre már jártányi erőm sem volt és egy ismerős orvos írt fel számomra 3 fajta gyulladás csökkentőt (Normix Tbl, Dalacin 300, Klion Tbl.) Ezektő rendbe jöttem de állandóan bennem van a rettegés,hogy visszatérhet. Azt szeretném kérni Öntöl,hogy ajánljon nekem Debrecenben egy orvost aki megműtene, mert az RI.-ben dolgozó orvoshoz nem szeretnék vissza menni. Kissé összeszólalkoztunk, mivel azt mondta,hogy egy több évtizede elhanyagolt végbél fekély, holott ő vizsgált 2 évvel korábban, a vizsgálat eredménye teljesen negatív volt, ideggyógyászhoz küldött, mer szerinte akkor pszichés problémám volt. Szeretném ha ajánlana nekem valakit Debrecenben aki foglalkozik a sebészetnek ezzel az válfajával és megműtene,mert elég gyakran nem tudom tartania székletemet, e miatt nem tudom elhagyni a lakást egy hasmenéses időszakomban (IBSz.-em van amely miatt gyakran van laza székletem,hasmenésem) Segítségét előre megköszönve tisztelettel! H. Lászlóné Debrecen

        Dr. Plósz János válasza a végbél témában

        Első körben mindenképp egy endoszkópos végbél (még jobb, ha vastagbél) vizsgálatra lenne szüksége, hogy tisztázódjanak a viszonyok (van- e aktuálisan végbél-gyulladás illetve fekély). Ha ez birtokában van, debreceni illetéségű lévén az Egyetem Sebészeti Klinikáján kereshet megfelelő sebész kollegát, aki segíthet a probléma megoldásában (illetve nyilatkozhat arról, hogy szükséges-e a műtéti kezelés).


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2010. augusztus 09., 22:20; Megválaszolva: 2010. augusztus 11., 17:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: