• Májfertőzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakértő!Sajnos az édesanyámat tegnap tegnap temettem el.51 éves volt és sajnos 20 éve keményen ivott.Két hete besárgult hasmenése volt, és borzasztóan fel volt püffedve a hasa,de étvágya volt.De persze rettenetesen nézett ki szinte narancssárga volt még a feje bőre is,és nagyon rosszul is érezte magát a beszéde is olyan vontatott volt.Sajnos június 30 meghalt.A halál okaként vérmérgezés volt feltüntetve és májkóma de volt ott egy olyan is hogy májfertőzés és még az hogy nem alkoholos eredetű májzsugorodás.Én azt szeretném megtudni hogy ezt a májfertőzést ő hogyan szedhette össze ,honnan ,mitől?És még azt hogy mielőtt kómába esett szenvedett e és hogy egy ilyen májkóma hogyan zajlik le?Úgy érzem addig nem tudom elengedni amíg ezeket meg nem tudom ,és még annyit hogy ha időben orvoshoz fordul akkor megmenthető lett volna mert igazság szerint ez az egész júniusban kezdődött én legalábbis akkor vettem észre először a jeleket.De egyszerűen nem ment orvoshoz és volt úgy hogy mire én elmentem érte hogy akkor most megyünk az orvoshoz egyszerűen elment otthonról vagy csak nem engedett be még a telefonját sem vette fel,ő valamilyen szinten nem akart élni gyűlölte az életet..Remélem nem kérdeztem túl sokat,válaszát előre is köszönöm és türelemmel várom.Judit.

        Dr. Rákóczi Éva válasza a májgyulladás témában

        Tisztelt Judit! Fogadja részvétemet. Édesanyjának bizonyára súlyos májbetegsége volt az Ön leírása alapján. Sajnos az eset részletes ismerete nélkül bővebben én nem tudok magyarázatot adni haláláról. Az alkoholfogyasztás okozhat krónikus, majd súlyos májelégtelenséget, és bizony kómával végződhet ez az állapot. Májbetegeknél gyakrabban fordul elő fertőző májgyulladás (B, C vírus). Javaslatom, beszélgessen el a volt kezelőorvossal, aki kérdéseire megfelelő válaszokkal fog szolgálni.Én csak ezeket az általánosságokat tudtam felsorolni, de minden betegnél másképpen zajlik egy betegség, senkire nem lehet általánosságokat mondani, csak a betegségekről.


        Dr. Rákóczi Éva
        infektológus

        Dr. Rákóczi Éva

        Kérdés: 2010. augusztus 05., 08:06; Megválaszolva: 2010. augusztus 06., 17:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: