• Mikor kell vastagbéltükrözést csinálni

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Plósz doktor úrtól szeretném kérdezni,mikor kell vastagbéltükrözést csináln,(nekem tavaly nov ben volt és csak divertikulumot találtak/.illetve a gyomorbélpassage vizsgálat milyen mértékben tudja átt ekinteni a vastagbelet ,mert nekem februárban volt passage vizsgálatom amin utolsó mondatként annyi szerepelt,hogy a colonon stop nem látható!!!Ez mit jelent?e vizsgálat előtt nem volt teljes bélátmosatásom,csak előző napon déltől folyadékot vehettem magamhoz.ílyen formán ez a vizsgálat áttudta tekinteni a vastagbelet teljesen???

        Dr. Plósz János válasza a vastagbél tükrözés témában

        Egy negatív vastagbéltükrözést (tumor tekintetében) 5 évig nem kell ismételni (a diverticulumok jelenléte sem befolyásolja ezt). A gyomorbél-passzázs vizsgálat a gyomor illetve a vékonybél motilitását vizsgálja, a vastagbél vizsgálatára nem alkalmas, illetve nem is célja a vizsgálatnak (az, hogy stop nincs a vastagbélben, azt jelenti, hogy a kontraszanyag végighalad a vastagbélen, de maga a vizsgálat, a nyálkahártya megítélésére nem alkalmas).


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010. július 23., 18:03; Megválaszolva: 2010. július 26., 12:20

        Tudjon meg többet: vastagbél tükrözés
      • Kérdések és válaszok a témakörben: