• Betegség, vagy hipohondria?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözletem, egy ideje elkapott egy elég súlyos hipohondria. A problémám a következő volt. Volt egy hasmenésem, ami nálam ritkán, de előfordul, egy alkalmi, utána minden megy tovább. De most jó négy napig tartott. Nem ettem, csak keveset, az is kijött. Ezután elmúlott, de a székletem puha, krémszerű (bizarr, de mint a csavaros fagyi...) maradt. Így ment pár napig, majd miután délután megittam két pohár tejet, este hangos morgások közepette újra elkapott a szükség, eléggé szeleltem is. Viszont utána még két napig híg, hasmenés szerű székletem volt, nem hasmenés, mert csak reggel kellett mennem. Elmúlt, visszatért a csavaros fagyi. Elmentem orvoshoz, de nem nagyon törődött velem, a tejhez kötötte a dolgokat. Eddig viszont nem okozott bajt a tej. Azóta eltelt pár hét, a székletem állaga megkeményedett, normális lett, mint előtte, színe változó, volt világos, sötét, és sima barna is. Volt, hogy naponta négyszer-ötször is elmentem WC-re, mindig nagyon kevés volt a széklet. Aztán beállt csak reggelre, és kezdtem örülni. De most újra naponta többször kell mennem. Reggel, nem sokkal később újra, és egész nap olyan érzésem van, mintha mennem kellene, de nem megyek. Délutánra megszűnik. De én pedig állandóan ez miatt idegeskedem, mikor kell legközelebb mennem...estefelé elkezd a hasam is morogni, és ilyenkor szelelek. Nem okoz gondot, kijön, de idegesít. Reggel is így kezdődik, de napközben nincs ilyen jellegű problémám. Nézegettem a netet, bár csak ne tettem volna. A létező összes betegséget magamra képzelem, mindig van valami tünet...ideges vagyok, szorongok...A hosszú hasmenés előtt nem nagyon voltak ilyen jellegű problémáim, néha egy egyszeri hasmenés, de utána rendes széklet napi egyszer, vagy kétszer (reggel-délután). Teljesen el vagyok keseredve...el kellene mennem orvoshoz, de kell beutaló, belgyógyászatra időpont, és igazából félek is. Mit tegyek?

        Dr. Csuth Ágnes válasza a hasmenés témában

        A gasztroenterológiai kivizsgálás elengedhetetlen. A laza széklet és hasmenés oka lehet irritábilis bél szindróma, laktóz intolerancia, fertőzés, lisztérzékenység, allergia, stressz, pajzsmirigy probléma, stb. Addig is diétázzon, vezessen táplálkozási naplót és csináljon egy probiotikum kúrát.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. július 22., 20:10; Megválaszolva: 2010. július 23., 23:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: