• Colitis

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        "Colitis" Tisztelt Dr. Nő/Úr!2005-ben colitis u. át állapítottak meg.2008-tól idén májusig tünetmentes voltam.Májusban kissé véreztem reggel-este.Megvizsgáltak colonoskoppal.A vizsgálat eredménye:Külső békés nodusok, oedema papillák. A rectum nyh.kiff. gyulladt körkörösen fehét lepedékkel fedett fekélyekkel borított, az elváltozás a sigma alsó harmadára is ráterjed.A sigma prox. fele már makroszkóposan ép.A vastagbél felső szakaszán már gyulladásra utaló jelek nem láthatók. A kérdésem az lenne, hogy ebben az állapotban szabad-e rostos ételeket fogyasztani,az orvos szabadságra ment 1 hónapra. Nagyon fontos lenne, mert mielőtt kialakult a vérzés naponta ettem rostosat, azóta viszont nem merek, pedig a széklet lazításhoz fontos volna. Köszönöm segítő válaszát ! Tisztelettel !Kovácsné

        WEBBeteg szakértő válasza a colitis ulcerosa témában

        Tisztelt Kovácsné! Szabad-e rostdús ételt fogyasztani? Aktív folyamatban könnyen felszívódó rostszegény, tápanyag dús, gyakori kis étkezésre kell törekedni. Súlyos esetben vénán keresztül kiegészítő táplálás is szóba jön. Szükséges-e speciális étrend colitis ulcerosában? Nincs speciális “colitises” vagy “Crohn-os” diéta. Tulajdonképpen a beteg mindent fogyaszthat, ami nem okoz panaszt.



        Kérdés: 2010. július 22., 19:02; Megválaszolva: 2010. augusztus 05., 10:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: