• Székelési inger

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Dr Plósz János doktor úrtól szeretném kérdezni,mikortól kell komolyan venni az állandó székelési inger problémát,ha más tünetem nincs,de tavaly nov 18.án volt epeműtétem előtte nov 6.án volt vastagbéltükrözésem ahol divertikulumon kívül mást nem találtak. a székelési ingerem kb egy hónappal az epeműtét után jelentkezett,és a mai napig tart immár 7 hónapja.kérdésem mikor fog elmúlni és mitől lehet??????

        Dr. Plósz János válasza a székelési inger témában

        Az állandó székelési inger nem magyarázható az epehólyag-műtéttel. Ha vastagbél-vizsgálata negatív volt, a bélen belüli szervi eltérés szintén kizárható. Javaslom végeztessen egy kismedencei CT-vizsgálatot, ennek negativitása esetén funkcionális székelési kivizsgálás javasolt.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2010. július 19., 17:24; Megválaszolva: 2010. július 20., 20:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: