• Hasfájás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Azt szeretném kérdezni, hogy mi lehet annak az oka, hogy gyakori vizelési ingerem van és ha megnyomom a húgycsövem végét, akkor valami fehéres anyag jön ki belőle. Elég sokszor gyulladt ott és pattanásszerű kiütések vannak, amik viszketnek is. A nőgyógyász adott colira antibiotikumot, de nem érzem a változást. A folyásomra felírt fogamzásgátlót, de attól rosszul voltam, így csak 1 hónapig szedtem. A veséim környéke nagyon ritkán fáj, azonban ez nem tudom mitől lehet, ugyanis reflux betegségem van, amit hiába kezelnek Refluxonnal, az utóbbi hetekben egyre hosszabb ideig fáj a hasam és az étkezéseim után többnyire 20 perccel vagy 1-2 órával el kell mennem wc-re. Mostanában félnapokat vagyok ezzel rosszul, hascsikarás érzésem van, ezért enni alig tudok. Ilyen tüneteim eddig ritkán fordultak elő. A refluxot 9 éve állapították meg. Nemrég volt gyomortükrözésem és biopsziám, ami negatív lett csak 2 db kis duzzanatot véltek felfedezni. Az orvos azt mondta, hogy próbáljam elhagyni a gyógyszert. Lehetséges, hogy más betegségem van?

        Dr. Csuth Ágnes válasza a hasfájás témában

        Tisztelt Kérdezők! A tünetek sokkal jellemzőbbek a funkcionális bélbetegségre, mint a kimutatható szervi problémákra. Első lépésként vezessen táplálkozási naplót. Legyen napi 5 étkezés, hagyja el az alkoholt, kávét, dohányzást, egyszerű szénhidrátot, péksüteményeket. Fogyasszon pro- és prebiotikumot. A stressz a fő kiváltó ok, így sajátítson el stressz kezelési technikát. A nőgyógyászati-urológiai probléma miatt vizelettenyésztés és célzott antibiotikus kezelés szükséges.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. július 18., 22:34; Megválaszolva: 2010. július 19., 21:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: