• Hányinger

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Érdeklődnék, hogy rekeszsérvvel, a reflux-al, illetve az IBS-el együtt jár a hányinger? Mert ettől szenvedek már jó 4 hónapja. Kivizsgáltak, voltam kolonoszkópián, és úgy tűnik, a felsorolt problémákon kívül nincs más szervi bajom. Ám az állandó hasfájás mellett ez a hányinger nagyon kikészít. Folyamatosan azt érzem, a gyomorszájamnál nehéz a "hasam", mintha megállna ott egy levegőbuborék, ami nyomja felfelé a levegőt, ettől a nyelésnél is gombóc illetve levegőbuborék érzésem van a toroknál. Államndóan büfögnöm kell, amitől kis időre megkönnyebbülök, de ez nem tart sokáig. Eddig Zimpaxot szedtem, de egy hata abbahagytam, hátha attól volt hányingerem, de nem múlt el. Étvágyam van, evés közben nincs bajom, de utána fél-egy órával azt érzem, mintha az étel a gyomorszámnál lenne és jönne felfelé. Mintha alaposan "telezabáltam" volna magam. Lehet ez ellen valamit tenni? Köszönettel: Anita

        Dr. Boros Miklós válasza a hányinger témában

        Tisztelt Kérdező! A rekeszsérv és a reflux nagyon gyakran áll a leírt tünetek mögött. Véleményem, hogy az endoszkópos lelettel keresse fel gasztroenterológusát és sebészeti szakrendelést. Beszéljék meg, hogy a rekeszsérv és a reflux műtéti megoldása Önnél szóba jön-e. Műtéttel akár egy életre megszabadulhat a kellemetlen tünetektől.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010. július 18., 13:36; Megválaszolva: 2010. július 23., 07:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: