• Kolonoszkópia leletében ez mit jelent?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Három hónapja fáj a hasam, néha nagyon, néha nem tudok wc-re menni, néha viszont hasmenésem van (erős is), néha vékony a széklet (főleg, ha erőlködöm) illetve az is előfordul, hogy úgy érzem, nem ürültem ki teljesen, és többször is megyek wc-re, ilyenkor produkálok is kevés, inkább lágy dolgot. Puffadok, nagy a hasam. És többször nyákos a széklet. 43 éves vagyok, és sajnos ülőmunkát végzek. Pajzsmirigy alulműködésre két éve szedek gyógyszert. Megállapítottak rekeszsérvet is, ami nagyon zavaró, mert sokszor érzem úgy, mintha a gyomor tartalma a torkomnál lenne, és ezért állandóan nyelni akarok, amitől viszont levegőt is nyelek és ettől még rosszabb lesz. Voltam kivizsgáláson. A hasi UH negatív, a széklet negatív. A vérvétel eredményemnél a fehérvérsejt szám normális, de volt pár eltérés: vörösvértest 4,170 (4,300 - 5,300) hemoglobi 129,00 (130,0 - 160,0) hematokrin 0,377 (0,420 - 0,500) segment 75,5 (45,0 - 70,0) lymphocyta 13,1 (20,0 - 40,0) monocyta 10,50 (0,00 - 10,50) És végül voltam kolonoszkópiás vizsgálaton is (bár bódítottak nekem nagyon fájt, nem tudom, ennek van-e jelentősége) és mindent rendben találtak. 10 percig tartott. Egy dolog volt csak: "a rectumban kóros eltérés nincs, nyh kissé érdúsabb". Szeretném megkérdezni, ez mit jelent. Van annak jelentősége, hogy innen vettek biopsziát? Mit lehet a biopsziából megtudni? Ha minden rendben van, akkor ugye kicsi az esély arra, hogy daganatot találjanak? Köszönöm előre is válaszát: Anita

        WEBBeteg szakértő válasza a emésztőszervi panasz témában

        Ha minden rendben van, semmi esélye a tumoros folyamat jelenlegi fennállásának. A kissé érdúsabb nyálkahártya minimális irritációra utal, mely az előkészületi hashajtás esetleg beöntések következménye lehet. Panaszai típusosan irrtabilis bél szindrómának felelnek meg. Panaszait a rendszeres, gyakori, nyugodt, kis étkezés, a rendszeres intenzív testmozgás, illetve a stressz megfelelő feldolgozása, pre- és probiotikumok fogyasztása segíthet (pl.:Progastro825)


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2010. július 15., 17:01; Megválaszolva: 2010. július 16., 12:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: