• Miért lehet a cukorbetegnek és epeműtött betegnek lazább a széklete

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakértő! Szeretnék szakszerű választ kapni arra, hogy az epeműtött és cukorbetegnek miért lehet olykor lazább a széklete.Nagyjából gondolom, hogy a cukorbetegségre szedett gyógyszerek is lehetnek az okok, illetve a műtét utáni epe kiürülése is állhat a háttérben. Válaszukat előre is köszönöm.

        Dr. Boros Miklós válasza a laza széklet témában

        Tisztelt Kérdező! Mind a cukorbetegség, mind az epehólyag hiánya tud hasmenést okozni. A cukorbetegség az emésztőszervek működésében is okoz problémát, az epehólyag hiánya esetén az epe folyamatosan ürül a vékonybélbe és ez okozhat hasmenést. Kerülje a zsíros-fűszeres ételeket. Egyen több növényi rostot és fogyasszon pro- és prebiotikumokat.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010. július 14., 12:43; Megválaszolva: 2010. július 19., 15:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: