• Gasztroenterológia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szerkesztők! Évek óta bal felhasi és bal alsó háti fájdalom gyötör, első sorban délután, vagy evés után. Már szinte minden vizsgálataot megcsináltak velem , de nem jutnak a diagnózishoz. Hasnyálmirigy-e, bélgyulladás-e, gyomor-e vajon? A leletek nem típusosak. Van gerincferdülésem, balra egy kevés, van súlyos csontritkulásom. Mi az Önök véleménye , mit tehetnék még? Sokat szenvedek a fájdalomtól. Nagyon megköszönöm a tanácsot.

        WEBBeteg szakértő válasza a emésztőszervi panasz témában

        Kedves Hölgyem! A bal felhasi, szinte övszerű fájdalom lehet hasnyálmirigy probléma jele, de hasonló tüneteket okozhat a vékonybél gyulladása is, sőt a vastagbél feszülés. Gázosság is együtt járhat hasonló előre-hátra sugárzó fájdalommal. Nem tudom, hogy csináltak-e széklet emésztettségi vizsgálatot, keményítő és vércukorterhelést, ezek kizárhatják, vagy megerősíthetik a hasnyálmirigy működés csökkent volta miatt létrejövő panaszokat. H2 kilégzési teszt a gázképződés fennállását is kizárja, vagy megerősíti.



        Kérdés: 2010. július 13., 19:16; Megválaszolva: 2010. július 30., 14:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: