• Félelem a colonoscopiás vizsgálattól

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Hét évvel ezelőtt volt egy erős vérzéssel járó székletűrítésem. Kórházban dolgoztam, még akkor reggel átmentem a sebészetre és ott a doktornő egy ér megpattanását állapította meg. Teljesen rendbe jöttem, s ezután nem volt problémám.. Múlt év dec.-ben volt egy av-i thrombosisom, ezért anticoag. th.-ban részesülök. Most vasárnap délután jelentkezett újra ez a véres székelés. Bementem a kórházba és egy napra megfigyelésre bent kellett maradnom. Az INR értékem jó volt, de a kezelőorvosom szerint colonoscopiás vizsgálat lenne indokolt. Én nagyon félek ettől, mivel dolgoztam olyan helyen, ahol hallottam, hogy mennyire fáj a betegnek, amkor ezt csinálják. Szerettem volna ezt a vizsgálatot altatásban kérni, de nekünk ez túl drága. Lenne még egy olyan megoldás, amikor ezt éber altatásban végzi az orvos. Ezt még meg tudjuk fizetni. Ön szerint veszélyes-e, ha ezt a módszert választom. Várom szíves válaszát. Üdvözlettel: Mária

        Dr. Plósz János válasza a colonoscopia témában

        A colonoscopiás vizsgálatot egyre szélesebb körben végzik "bódító-fájdalomcsillapító" injectio adását követően. Az eljárás biztonságos és a vizsgálat is sokkal könnyebben viselhető, mint fájdalomcsillapítás nélkül. Nyugodt szívvel tudom Önnek ajánlani az ilyen vizsgálatot.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2010. július 13., 18:27; Megválaszolva: 2010. július 15., 19:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: