• Szúrás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        20 éves orvostanhallgató lány vagyok. Pár hónapja erős szúrás jelentkezett a bal oldalamon a spina iliacat a köldökkel összekötő vonalra merőlegesen a mc burney ponttól 3-4 ujjnyira kifelé (majdnem az utolsó bordám alatt). A szúró fájdalomtól nem bírtam kiegyenesedni sem. Kamilla teát ittam rá, aminek hatására másnapra elmúlt. Rá pár hétre ismét jelentkezett a szúrás. Hasi ultrahangon voltam, a vizsgálat negatív lett, minden szervem normális. Ennek ellenére a fájdalom mégsem szűnt meg... Tanulmányaim alapján tudom, hogy az érintett területen az epe (máj) és bélszakaszok lehetnek, az orvosok mégis azonnal kizárták, hogy bárminemű szervi problémám lenne. De akkor mégis mitől szúr ennyire? Remélem van valami ötletük.

        Dr. Boros Miklós válasza a hasi fájdalom témában

        Tisztelt Kérdező! Kérdésében bal oldali fájdalomról panaszokodik és amennyiben nincs situs inversus a máj, epeúti probléma kizárható. Javaslatom egy vizeletvizsgálat (vesehomok is tud hasonló problémát okozni). Ebben az életkorban a hasi ultrahang valóban elégséges a szervi eltérés kizárására, első lépés az étkezési szokások megváltozatása. Sokkal gyakoribbak a funkcionális zavarok. Kerülje a szénsavas italokat, alkoholt, péksüteményeket. Egyen pro- és prebiotikumokat.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010. július 13., 13:18; Megválaszolva: 2010. július 16., 13:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: