• Segítség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt webbeteg, A segitségüket szeretném kérni következőben. Van egy fura érzésem a bal hastájékon az is inkább alhasban vagy oldalamban,sajnos pontosan nem tudom meghatározni de valahol a körül.Ez a picit kellemetlen érzés mondhatni állandó de nincs konkrét pont hogy hol érzem ezt ,egyszerűen nem tudom megállapitani. abban kérném a segitségüket,hogy tudom nehéz ezt igy megitélni de nagyvonalúan mi lehet a probléma,voltam már gyomortükrözésen(reflux losangeles A),ultrahangon,teljes vérkép,minden rendben volt a leletekkel.A táplálkozásommal minden rendben van,kivéve néha kemény a székletem de nem olyan vészes és nem sűrün,hasmenésem nincs,hirtelen fogyásom se.lehetséges,hogy bélpanaszom van?viszont azt meg tudom milyen rossz érzés mikor görcsben van mindene az embernek de ez nem olyan csak kellemetlen ,még hozzá teszem,hogy 2 hónapja mütöttek mandulával(sűrün volt begyulladva), 4 éve volt/van pszichés zavarom,netán ez váltahatja ki ezt az érzést?erre a betegségemre 0.5 rivotrilt szedek de azt is félben már csak este egy felet.Hallottam erről a bizonyos IBS betegséről,nem tudom mennyire illik az én tünetem ide esetleg.Ha nagy probléma lenne az alsó emésztésemmel az jobban megviselné az embert tünetileg?(erős hasitáji fájdalom ,véres széklet,hasmenés-székrekedés váltakozása?)ami ebben az esetben nincs szerencsére.Nagyon megköszönném a segitséget elég rossz ez a bizonytalanság plusz komoly feszültséget is kelt bennem sajnos. köszönöm segitségüket előre is. Körülbelül 2 hónapja van ez a tünetem és sokat fáj még a hátam(elviselhetően) de az már évek óta enyhe gerincferdülés miatt+munkám végett is szerintem. Várom mihamarabbi válaszukat,köszönöm.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a emésztőszervi panasz témában

        Ha minden vizsgálat negatív, akkor felmerül a gyomor-bélrendszer funkcionális zavara. Figyeljen oda a táplálkozásra, naponta többször egyen keveset, kímélő étrendje legyen, csináljon egy probiotikum kúrát, vezessen táplálkozási-tüneti naplót, ebből kiderülnek a panaszt okozó ételek. Kerülje a stresszt.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. július 11., 20:18; Megválaszolva: 2010. július 12., 12:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: